-

NaslovnaReportažeOnline veza Stuttgarta i Kiše Kerozina

Online veza Stuttgarta i Kiše Kerozina

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

Niški trio “Kiša Kerozina” i beogradski duo “Stuttgart Online” održali su sinoć zajednički koncert u niškom klubu “Feedback”.

Oko ponoći prvi su nastupili domaćini “Kiša Kerozina” koji su ovom prilikom promovisali nedavno objavljeni album prvenac. Album “Kiša Kerozina” dostupan je za besplatno preuzimanje putem vebsajta benda. Trojac je svirku počeo energično, pesmom “1000”. Usledila je nova pesma “A1”, a za njom laganija “Jutro”. Alternativni rok sastav pred punim klubom i domaćom publikom opravdao je status jednog od najboljih niških bendova u svom muzičkom domenu. Melodične gitarske i izražene bas deonice strujile su Fidbekom uz pesme “Vreme”, “Igra”, “Virtuelni Svet”, “Snovi”… Nakon sat vremena svirke “Kiša Kerozina” je prepustila binu gostima. Bend od 11. novembra kreće na mini turneji i dan za danom sviraće u Kumanovu, Štipu, Prilepu i Skoplju.

Spisak odsviranih pesama: “1000”, “A1”, “Jutro”, “Bajka”, “Vreme”, “Igra”, “Sivi toranj”, “Ritam”, “Biodom”, “Floating”, “Virtuelni svet”, “Dodiri”, “Fluid” i “Snovi”.

Stuttgart Online” su specifični zbog toga što bend ima samo bas gitaru i bubanj. Iako se broj ljudi u publici primetno smanjio, dosta mladih je bilo željno da čuje bend pa su prilazili bliže bini, za razliku od upravo završenog koncerta “Kiše Kerozina”. “Stuttgart Online” su poput Nišlija promovisali svoj debi “Radost Svakom Domaćinstvu”. Krenuli su numerom “Prava Stvar”, preko “Kompjuter i Ja”, “Muzika je Važna” “Grlo”, “25 C”, “Kao Šarlo”, “Crna Ovca” i druge. Naravno, za sam kraj su ostavljene “Sad ili nikad”, “Superheroj” i “2 miliona ljudi”. Iako studijski nema instrumentalne praznine, uživo distorzirani bas i bubanj ne deluju dovoljno ubedljivo bez, barem, gitare, kao jednog od elementalnih rokenrol oruđa. Ako su izuzme povremena mikrofonija i disharmonični zvuci, muzičko izvođenje je bilo odlično, ali utisak kvare usiljeni pokušaji vokaliste Bojana da ostvari kontakt sa publikom. Muzika je to činila umesto njega, a komentari su bili suvišni. Očigledno inspirisani Kojinom “Disciplinom Kičme” i “Šarlo Akrobatom” bend zna da odradi svoj posao i u Nišu su pronašli svoje pristalice.

Spisak odsviranih pesama: “Prava stvar”. “Oštar jezik”, “Šta ću biti kad…?”, “Malo ćeći”, “Krađa”, “Kompjuter i ja”, “Pogrešni ljudi”, “Muzika je važna”, “Mirko”, “Grlo”, “25C”, “Kao Šarlo”, “Crna ovca”, “Šef”, “Komšije”, “Duvanje”, “Sad ili nikad”, “Superheroj”, “Ovi i mi”, “Dva miliona ljudi”.