-

NaslovnaReportažeOK Fest - dan treći: Tjentište je opet zaživjelo kao nekada

OK Fest – dan treći: Tjentište je opet zaživjelo kao nekada

Treći, ujedno i zadnji dan šestog Nektar OK Festa doveo nas je do kraja ove jedne priče. Počastilo nas je sunčano vrijeme koje je izvuklo sve kampere iz svojih šatora.

U 12h na Summer Stageu publiku je zabavljao Space Motion, a odziv publike je bio možda najbolji do sad. Kupanje u bazenu nije izostalo što govori da su svi sačuvali malo energije.

U 16h na Sensation Stage je izašao Andrija Vujević, poznatiji kao Vojko V. Uspio je okupiti najveću publiku koja se skupila ispred Sensation Stagea. Hip hop ovaj splićanin radi na poseban način u kojem je veoma prepoznatljiv.

Nakon njega na binu izlazi Let 3, sa svojim kostimima i jedinstvenim scenskim nastupom. Iako su prije dvije godine bili na glavnoj bini tada četvrtog OK Festa, ovaj put su nas ipak zabavili na Sensation Stageu. Sve je bilo spremno za posljednje vibracije uz koje ćemo plesati i skakati na Jägermeister Main Stageu. Prvi bend koji nas je uveo u noć bili su Jindasi, mladi autorski bend iz Sarajeva. Iako mladi, već imaju svoj stil, i jedinstven scenski nastup. Nakon odličnog nastupa Jindasa, dolaze momci iz benda Lagana sreda. Prvi dio nastupa treće noći na Jagermeister Main Stage-u bilo je rezervisano za mlađe bendove.

Nakon njih oko 21h izlaze Pips, Chips & Videoclips, hrvatski bend poznat po pjesmama o zagrebačkom Dinamu. Sve je krenulo pjesmom „Sex u školi„, koja nas je uvela u jednosatno ludilo rifova i horskog pjevanja većine pjesama. Poslije su se redale „Narko„, „Gume na kotačima„, „Ljubav„. Koncert je završen pjesmom jačeg ritma, koji je najavio sljedeći bend.

Nakon njihovog odličnog nastupa, koji je okupio veliki broj publike, na binu izlaze članovi Partibrejkersa. Ovaj legendarni bend koji je svojim pjesmama nadživio mnoge druge bendove, uspio je, kao i uvijek, napraviti najbolju žurku te noći. Kako su se redale pjesme „Tražim te„, „Zemljotres„, „Lobotomija„, tako je i publika sve bila opuštenija i spremna na svaki Canetov potez i korak koji je uglavnom izvan ritma. Atmosferom kakvu su napravili sinoć Partibrejkersi ne može se pohvalit puno bendova koji su protutnjali ovogodišnjem OK Festu. Drugi dio koncerta započeo je hitovima grupe, a redale su se „Put za jug„, „1000 godina„, „Noćas u gradu„, a sami kraj koncerta bio je obezbijeđen za pjesme „Hipnotisana gomila„, „Kreni prema meni„, „Hoću da znam„. Nakon ovih pjesama možda je trebala jedna laganija stvar koja bi nagovijestila kraj koncerta.

Tačno u ponoć, kao hedlajneri šestog Nektar OK Festa izašli su članovi benda Franz Ferdinand. Nastali u Glasgowu 2002. godine, nižu uspjehe i redovne nastupe širom svijeta. Ovaj svjetski poznat bend iz Škotske priredio je odličan nastup, a podrška publike nije izostala. Pjesmom „No you girls„, započeo je dvosatni koncert ovog benda. Iako je jedan dio publike koji je bio na Partibrejkersima otišao, to nije obeshrabrilo, kako publiku, tako i bend da naprave odličnu atmosferu ali ne i dovoljnu za glavne hedlajnere. „You could have it so much better„, „Franz Ferdinand„, „Right thoughts-Right words-Right action„, bile su neke od odsviranih pjesama koje je publika horski pjevala sa bendom, a za kraj je sačuvan najveći hit ove grupe „Take me out“ koja je energijom i ritmom možda malo umornu publiku ponovo razbudila.

Ovom pjesmom je završen šesti Nektar OK Fest. Još uvijek se svi dozivamo od trodnevnog ludila koje nas je možda malo umorilo. Zasigurno da ćemo imati šta prepričavati kada se vratimo svojim domovima.

Do narednog puta, OK Fest živi i živjet će sve dok bude publike koja će prepoznavati ovaj događaj, a iz ovog šestog izdanja možemo jasno potvrditi da ne moramo brinuti o budućnosti ovog, kao i svih ostalih festivala ovog karaktera.

Budimo OK!