-

Održano hardcore veče „Into the pit“ u Nišu

Foto: Arhiva
Streetcore Unity (Foto: Arhiva)

Sinoć je održana lokalna hardcore svirka pod sloganom „Into the Pit“ u niškom klubu Black Stage. Nastupali su bendovi 11th Commandment, StreetCore Unity, Limbo i Middle Finger.

Svirka je počela na vreme, iako Middle Finger još uvek nije stigao u Niš. Cela svirka je morala da se završi do ponoći pa, nažalost, svaki bend je morao da sažme svoj repertoar na 6-7 pesama. Pred pedesetak fanova hardcore zvuka, prvi je na scenu izašao vranjanski bend The 11th Commandment. Njima je ovo bila šansa da na prvom nastupu u Nišu predstave svoj prvi EP koji su nedavno izdali pod nazivom „What I’ve become„. Otpočeli su žestoko pesmom „Vivemus in Gehennam“. Pored ove pesme, svirali su i „A stream of Sorrow“ i „God of War“, takođe sa nedavno izdatog EP-ja. Prodorni vokal ovog vranjanskog benda je vidno prodrmao publiku, nakon ovih pesama ubrzavši tempo. Usledile su pesme „Polluted“ i „Food for worms“ koje su u publici ostavile pozitivan utisak. Obradama „Vigil“ i „Redneck“ su, uz aplauz, završili svoj nastup.

Na red je došao lokalni niški hardcore punk bend StreetCore Unity. Ovaj petočlani bend nprošle godine je izdao prvi EP za izdavačku kuću Balkanrock Records. Nastup su, uz minut ćutanja žrtvama poplava, otpočeli šaljivim insertom iz popularnog crtanog filma „South Park“. Ovaj bend ima za cilj promociju lokalne scene i svojim tekstovima obrađuje društvene teme na direktan način. Nastup su otvorili pesmom „Prodane duše“ u čast bendu Totalni Promašaj iz Kraljeva koji je bio aktivan do 2000. godine. Domaća publika odlično poznaje ovaj bend pa je uz pesme „Push it away“ i „Strength“ primetan bio i headbanging u publici. Vokal benda, Nikola Jovanović je, tek u pesmi „Ignorance is Bliss“ pokazao šta zapravo ume. Ova pesma fascinirala je publiku i, za sada, važi za reprezent ovog benda. Na ideju bubnjara, Filipa Avramovića, svirali su obradu pesme Prodigy „Breath“ i „Cyco Vision“ benda Suicidal Tendencies, kojim su završili nastup. Njihov gost na koncertu, kao basista bio je Bojan Ristić iz benda Gospodin Pinokio.

U međuvremenu, bend Middle Finger je stigao u Black Stage. Kako kažu, imali su problema sa prevozom. Nakon kratke pauze i štimovanja gitara, nastupio je niški metal bend Limbo. Oni su nedavno objavili teaser novog albuma koji je sniman u Novom Sadu i ova svirka je za njih bila šansa da taj deo novog albuma promovišu lokalnoj publici. Nastup su otvorili pesmom „Run away“. Vlada, vokal benda Limbo, ostavio je neizbrisiv trag u publici svojim dubokim glasom, kako u ovoj, tako i u pesmama „You’re here“ i „Disobey“, koje se takođe nalaze na teaseru. Nastup su završili obradom pesme „Policia“ benda Sepultura.

Obzirom da su kasno došli i da imaju vrlo malo vremena za nastup, bend Middle Finger nije imao vremena za tonsku probu. Prikačili su se na pojačala i krenuli odmah krenuli sa pesmom „Tyrant Killers“. Ovaj hardcore punk bend iz Ladovice, pratilo je otprilike tridesetak ljudi obzirom da se svirka bližila kraju. Pored pesama „Struggle“ i „Fallen Deity“, uspeli su da odsviraju još svega dve pesme, „Deaf, mute and blind“ i „Deca Juga“, kojom su pozdravili publiku.