-

Održana premijera benda Benny Brickman u Black Stageu

Benny Brickmann Band
foto: Vukašin Stanojević

Sinoć je u niškom klubu Black Stage bend sa višegodišnom karijerom uličnog sviranja održao prvu samostalnu svrirku pod novim imenom Benny Brickman.

Benny Brickmann BandBend koji je poznat kao The Jam Station, sinoć je u, relativno, novom ruhu prašio blues i jazz obrade pesama iz prošlog veka. U svoj duh, repertoar ali i sastav uneli su novine pa tako osim što se sada zovu Benny Brickman imaju i novu mladu basistkinju Mašu Marković koja se od ostatka benda izdvaja jedino po broju godina jer joj je tek 18. Druga nova dama u ovom sastavu je žena u čijem glasu se čuje dugogodišnje iskustvo a kojoj na jazz frazama u pevanju mogu da pozavide čak i Billie Holiday, Sarah Vaughan i mnoge druge muzičke ikone toga doba a njeno ime je Jelena Petković.

Početak svirke bio zakazan je za 22 časa. Uz više od pola sata zakašnjenja, članovi benda su se u simpatičnim crveno-crvim kombinacijama sa kravatama i leptir mašnama popeli na binu i uz osmehe krenuli sa svirkom. Senzualnost bluesa se osećala kroz gitaru vrsnog Lazara Petrovića a solaže klavijaturiste Milana Jovanovića, saksofoniste Filipa Stipšića i najmlađe ali veoma vešte Maše Marković bile su izvanredne. Za palicama sinoć bio je Želimir Maršnjak Benny a poseban dodir muzici dao je zvuk trombona u rukama Nikole Stanojevića.

Benny Brickmann BandKroz veče mešao se ritam pesama, izvođene su „Roadhouse blues„, „Sweet home Chicago„, „Thrill is gone„, „Georgia (on my mind)“ i druge ali je bend takođe predstavio i svoje dve autorske pesme koje nose nazive „Elejn“ i „Reč„.

Bend Benny Brickman klasifikuje sebe u ulični bend tako da će posle uspešne svirke u Black Stageu, bend organizovati novu svirku pred Novu godinu ali u Obrenovićevoj ulici, na otvorenom.

Benny Brickmann Band

Save