-

NaslovnaReportažeOdržan festival medija u Nišu

Održan festival medija u Nišu

Styptic
Styptic

Sinoć je u Parku Svetog Save, u okviru Medijana Festa u Nišu, održan rok festival pod nazivom „Muzički festival medija opštine Medijana“. Publici je devet niških medija tokom 180 minuta predstavilo devet aktuelnih niških bendova. Iako je po satnici sa rok svirkom trebalo početi u 20 časova i 30 minuta, uz nešto malo kašnjenja rok festival niških medija je otpočeo.

Devet niških medija predstavilo je nišlijama bendove različitih muzikičih afiniteta i orijentacija, čija je je osnova svega bilo okupljanje niške publike koji su poklonici takozvanog „tvrđeg“ zvuka. Ipak, može se slobodno reći da je za svakoga bilo ponešto od m uzičkih žanrova. Veče Medijana Festa bilo je ispunjeno zvucima metala, tvrđeg roka, džeza ali i elektronike.

Styptic

Bendove kao što su Styptic, Neckbone, Proces, Plan 9, Povratak Bitsija, Puls, Srebrna Kiša Kerozina, Samo Plasma i Marconniero tribute band predstavili su NTV, RTV Banker, TV KCN, City radio, Radio Baltazar, Fast radio, Radio Seven, RTV Belle Amie i TV Zona.

Proces

Proces

Muzički festival medija otvorio je, među nišlijama najpoznatiji, bend Styptic koje je Fast radio odabrao kao bend koji će na samom početku raspaliti publiku. Banker radio je usledio sa nešto laganijim zvucima uz bend Neckbone, dok je Srebrna Kiša Kerozina bila predstavnik Baltazar radija. Usledio je nešto drugačiji muzički pravac uz Seven radio i Marconniero tribute band. Proces je, uz City radio, napravio neočekivano razigranu atmosferu pa su vesele nišlije i nišlijke skakali uz pozitivne taktove pesama. Usledio je odmor uz Plan 9 koje je predstavila RTV Belle Amie, a KCN televizija je dovela pred nišlije Puls da zajedno sa njima pevaju i ponovo zgagreju atmosferu. Mlada televizija TV Zona dovela je mladi bend Povratak Bitsija, koji su pokazali da rok nikad neće nestati. Kao poslednji, ali nikako najmanje vredni, predstavili su se Samo Plasma i NTV.

Plan 9

Plan 9

Medijana Fest bio je tročasovni spoj različitih muzičkih žanrova i pravaca, spoj pozitivne i nešto agresivnije orijentacije u muzici a opet spoj dobrog raspoloženja.

Neckbone

Neckbone