-

Odd Crew & Marica u Nišu: Mark these riffs

Odd Crew, foto: arhiva
Odd Crew, foto: arhiva

Metal bendovi Odd Crew iz Sofije i Marica iz Niša svojim nastupima protresli niški klub Black Stage.

Sredina nedelje prilično je neuobičajen termin za održavanje koncerata u Nišu, posebno kada se u obzir uzme činjenica da su u pitanju dva metal benda. Ali, kada jedan inostrani bend krene na turneju i reši da mu prva stanica van matične zemlje bude baš Niš, onda zavređuje ne samo pažnju već i poštovanje.

Termin održavanja nastupa bendova Odd Crew i Marica u niškom klubu Black Stage nije pokolebao mnoge ljubitelje tvrđeg zvuka da pruže podršku kvalitetnim izvođačima. Domaćini koncerta, Marica, otvorili su veče prilično energično sa “Hypercube”. Momci su izuzetno predani svojoj muzici i to se oseća na gotovo svakom njihovom nastupu. “Possesed By Hate” pokušava da animira publiku u centralnom delu kluba ali većina i dalje ispija pivo uz lagano klimanje glavom. Dosta opuštenije je uz “Deep Down”, da bi “Profit Is Not A God” pritisla onaj preko potrebni okidač za “Calibre Zero”. Još jedna od perjanica ovog benda “Face Your Fears” dodatno je potpalila prve redove i dala dobranu uvertiru za “Meatgrinder”. Veliko finale usledilo je uz najmlađe “čedo” ovog benda “Maybe Human Is Divine”.

Kratki predah malo je razredio publiku tako da je fizički bilo više mesta za skakanje. Odd Crew su jedan od retkih bugarskih bendova koji je u kratkom roku nastupio dvaput u Nišu. Prvi put među Nišlije došli su krajem novembra 2015. godine i oduševili domaću publiku. Njihov nastup tada, kao i ovaj sada, bio je nekako nenametljiv a opet nabijen energijom. Mada, generalno gledano, ovog puta zvučali su mnogo autentičnije.

Uz pozdravne reči frontmena benda: “Čast je biti ovde! Let’s make some noise!”, svoj nastup započinju sa “Mark These Words”, naslovnom numerom sa aktuelnog, istoimenog albuma koji promovišu tokom ove turneje. Publika im otpozdravlja šutkom koja će se nastaviti i tokom narednih nekoliko pesama. Na “Lay On Me” pridružuje im se frontmen našeg domaćeg benda Violent Chapter, Miloš Marjanović. Ređaju se “A Bottle Of Friends”, “Dead Man’s Eyes”, “My Enemy”… energično, precizno i beskompromisno. Nakon “We The Fallen” bubnjar dobija priliku da raspameti sve prisutne svojom virtuoznošću na bubnjevima. Onako još nesvesne, šta su upravo odslušali, Odd Crew sve prisutne hvata u zamku sa “Death Trap”, najpoznatijom njihovom pesmom sa albuma “Beyond The Shell” iz 2012. godine. Skoro pred kraj svog nastupa izvode “I Ain’t Loosen”, pesmu tešku poput velikog talasa nakon koga ostaje samo ništavilo. “In My Dying Time” završavaju prilično optimistično: “And never take the smile off your face!”. Publika kreće sa skandiranjem “We want more!”, sa razglasa kreće muzika a Odd Crew hvata ritam i na iznenađenje svih prisutnih, kreće sa izvođenjem pesme koja se čula sa razglasa a onda poraženo utihnula. Zaista nesvakidašnji doživljaj. Ovacije smenjuje “Fallen Down” kojom se i zvanično opraštaju i silaze sa bine.

Save

Save

Save