-

NaslovnaReportažeObojeni program na Letnjoj Šikari

Obojeni program na Letnjoj Šikari

Prošlo je samo četiri meseca od kada je novosadski sastav Obojeni Program posetio Beograd. Nastupali su 3. februara u hali EXPO tokom Exitove predizborne kampanje „Nema Zezanja.“ Ipak sinoćni solo nastup na brodu Letnja Šikara pokazao da ih je beogradska publika itekako željna…

Mesto gde je održana svirka je prosto divno. Brod na Dunavu bio je dovoljan da smesti do 300 ljudi. Pre same svirke, publiku je dobro pripremio DJ koji je pustao alternativu mada nas je sa pesmama Discipline i Boye iskreno iznenadio.

Svirka je krenula negde posle 00h. Ludnica može da počne. Ozvučenje je bio odlično, gitarske deonice su dominirale dok je vokal bio nešto tiši. Kebra i ekipa su krenuli žestoko pesmom „Mašina“ sa njihovog poslednjeg albuma iz 2005. god. Interesantan je način na koji spajaju pesme, odsviraju 3 pesme kao jednu, bez ikakve pauze.

Masa nije stala od igranja i skakanja. Svirali su standardan repertoar, svima već poznate stvari. Posebno je bilo zanimljivo čuti pesmu „U mom gradu svi su ludi“ koja je malo obrađena i ima elektro notu. Koncert je sve vreme bio energičan, ljudi su pevali sve vreme sve pesme. Pri kraju su izveli pesmu Boya „Hoću Te“ na samo oduševljenje publike.

Kebra nije imao neku posebnu interakciju sa publikom, zahvalio se više puta ljudima koji su došli na koncert, ali o onima koji su ostali napolju, ispred broda da slušaju Obojeni Program. Nakon dva bisa, gde je publika prosto izvukla bend na binu, nastup je trajao nešto više od sat i po. Sasvim dovoljno, tempirano, energično…

Posle sedam izdatih albuma i pauze od 3 godina, dato im je do znanja jedva čekamo njihov novi album.