-

NaslovnaReportažeNovembar Beogradu od srca poklonio oproštajni koncert

Novembar Beogradu od srca poklonio oproštajni koncert

Novembar Elektropionir Beograd

Sinoć je u Elektropioniru niški bend Novembar zajedno sa gostima i prijateljima održao svoj oproštajni koncert. Podršku je pružio novosadski bend SNB, koji je ujedno promovisao svoj novi album “Brzopletost“.

S obzirom na povod i okolnosti koje su zadesile ovaj pank sastav (smrt idejnog tvorca i pevača Koste), ovaj tekst trebalo bi da predstavlja setnu priču o tome kako je jedan bend završio svoju karijeru posle gotovo dvadeset osam godina. Ali nije tako. Ovaj nastup, bez imalo preterivanja, mogli bismo okarakterisati kao Novembrovu labudovu pesmu.

Novembar Elektropionir Beograd

Standrardnoj postavci benda čitave večeri pridruživali su se prijatelji i gosti Novembra. Prvi je na bini uzeo mikrofon Silvester Mrak, vokal i gitarista bendova Grupa tvog života i Gužva u 16-ercu. Nakon Silvestera nastupali su Petko Slavejkov iz bugarskog benda Daily Noise Club, Radule, vokal i gitarista Ateist repa, a na još jednoj gitari je dodatnu podršku tokom cele svirke pružao i Sale Đokić.

Veče je bilo ispunjeno nezadrživom pozitivnom energijom koja je cirkulisala od scene ka publici i obrnuto uz neizostavne hitove “Gledaj kako ljubav umire“, “Put bez povratka“, “Tako mlad i tako čist“, “U jutrima je sva istina“, “Putujem sam“, “Kaži mi“, “U bežanju je spas“, “Deguelo“.

Novembar Elektropionir Beograd

Svi izvođači nastupali su sa toliko entuzijazma kao da su prvi put izašli na binu, a ne poslednji. Atmosfera je bila toliko topla i prijateljska da su se pojedinci iz publike slobodno peli na binu kako bi otpevali neki delić omiljene pesme. Najjači utisak ostavile su Silvesterove reči zahvalnosti Kosti jer ga je naučio “hrpu stvari i da se u tim godinama penje po binama”.

Prisustvovati ovakvom nastupu bio je svojevrstan užitak i zadovoljstvo, jer ne samo što je bio oproštajni, već i zato što čitava ekipa nikada nije bolje zvučala, bez ostatka ostavivši čitavu bit Novembra publici kao najiskreniji poklon.

GALERIJA FOTOGRAFIJA

Novembar Elektropionir Beograd