-

Nouvelle Vague šarmirali Zagreb

arhiva

Francuski bend Nouvelle Vague (franc. novi val) već je dobro poznat hrvatskoj publici, osobito obožavateljima obrada starih i nešto novijih punk i rock hitova.

Predvođeni Marcom Collinom i pjevačicama Melanie Pain i Liset Aleom priredili su pravi show pred doduše ne baš punom dvoranom. Na pozornici im se pridružila i plesačica, inače članica Crazy Horse-a, pariškog cabareta. Nešto intimnija atmosfera Tvornice im je očito pogodovala, zvuk je bio dobar pa su došle do izražaja sjajne vokalne sposobnosti pjevačica.

Na samom početku komuniciraju s publikom, zatim izvode pjesme poput Blister In The Sun, How Does It Feel (odlična scenografija, koriste rekvizite), neizbježan hit Billyja Idola Dancing With Myself, Master And Servant Depeche Mode-a… Nekoliko puta se presvlače u maštovite kostime što pridonosi dinamičnosti nastupa. Dok su izvodili Dance With Me, u pozadini se vrtio crno – bijeli film, a sve tri djevojke izvode koreografiju iz filma te pokušavaju „natjerati“ pomalo uspavanu publiku da im se pridruži u plesu, no to im baš i ne uspijeva.

Od set liste još treba istaknuti Bicycle Race legendarnih Queenovaca tijekom koje je na pozornici bilo više nego zabavno dok su se po njoj vozile na malenom bicklu. Potpuno su se opustile na Too Drunk to Fuck Dead Kennedys-a, skaču po pozornici još više nego prije, svaka čast djevojkama na količini energije koju ulažu u nastup. Publika je upravo na ovome dijelu najbolje reagirala, kao da im je trebalo duže vremena da se opuste i shvate da su na koncertu.

Nastupe zaključuju s dva bisa, stalno komuniciraju s publikom, čak im nalijevaju piće iz boce, kao da su svi zajedno na jednom velikom tulumu.

Na samome kraju cijeli bend je na pozornici sa mnoštvom instrumenata, „luduju“, sviraju te na kraju odlaze u backstage, čime je završen njihov sat i pol dug nastup.

Ovo je za sada bio najbolji koncert Nouvelle Vague-a održan u Hrvatskoj, možda zbog prostora, a možda su jednostavno u boljoj formi nego prije. Pjevačice dobro kombiniraju talent s dozom pozitivne ludosti, šarma i seksipila pa se sve to ukomponirano sa scenskim nastupom i rekvizitima može svidjeti čak i onima koji nisu ljubitelji bendova koji izvode isključivo obrade.

U publici je prevladavala ženska populacija, no kao što sam već prije navela, bilo je za očekivati da će biti više posjetitelja.

Nouvelle u skoroj budućnosti najavljuju album s autorskim pjesmama pa ih i tada s veseljem očekujemo u Zagrebu.

Foto: Lidija Lončarić

 

Save