-

NaslovnaReportažeNoć ljubavi i rokenrola - Partibrejkers u Sarajevu

Noć ljubavi i rokenrola – Partibrejkers u Sarajevu

Partibrejkers Boćarski dom Zagreb
foto: arhiva

Legendarni Partibrejkersi su sinoć za sve Sarajlije koji su došli u Cinemas Club Sloga učinili noć nezaboravnom koncertom u sklopu turneje „Pitaju gde smo- Tu smo“.

Veče je otvorio mladi sarajevski punk bend The Adult Brain, svirajući uglavnom svoje autorske stvari na koje je publika dobro reagovala, te se zagrijala za zvijezde večeri.

Dok su članovi kultnih Brejkersa izlazili na scenu bili su pozdravljeni dvominutnim aplaudiranjem sarajevske publike, koja je imala priliku ponovo slušati ove majstore svog zanata, nakon što je prošlo godinu dana od njihovog zadnjeg koncerta u ovom gradu.Žarili su i palili sinoć Partibrejkersi, na što je odana sarajevska publika odgovarala pjevanjem u glas svih pjesama sa Canetom. Pratili smo svaki Canetov pokret i uživali u njemu kao da je naš sopstveni. Koncertom su se izmjenjivale stare i nove pjesme, te je time bilo što bi rekli „za svakog po nešto“.

Početak koncerta je krenuo veoma žestoko sa pjesmama „Ćutanje“, „Ono što pokušavam“, „Hiljadu godina“. Prve 2-3 pjesame su bile obilježene mahanjem članova benda na tonca što je kod klubskih koncerata sada već tradicionalno.

Jedna jako zanimljiva situacija je bila kad je Cane primijetio da je jedan momak u publici bio okrenut obrnuto od bine na što je Cane odreagovao dozivanjem tog momka da se okrene, što momak nije uradio, a ostala publika je vidjela šta se dešava te su tog dečka okrenuli. Što se nije okrenuo možemo sada nagađati, ali vjerovatno je bio natjeran da dođe na koncert te je time bojkotovao na neki svoj način.

Partibrejkers Hala sportova Ranko Žeravica Beograd

Svakim novim odsviranim riffom Nebojše Antonijevića- Antona želja za skakanjem postajala bi sve veća i jača da je sve koji su bili u Slogi natjerala na izbacivanje velike količine energije kao da smo mu dužnici. Nakon još par pjesama uslijedio je vrhunac večeri kada je Cane sa ostalom ekipom zaređao najveće hitove benda „Kreni prema meni“, „Hoću da znam“, „Hipnotisana gomila“. Poslije ovog uslijedilo je par laganijih pjesama koje su nagovijestile kraj regularnog dela koncerta.

Posle vraćanja na bis bend je krenuo malo laganije i sa pjesama sa ljubavnim tekstovima od kojih su neke „Mesečeva kći“, „Kako je teško bez tebe“, a koncert je završen pjesmom „Najbolje se putuje kad putuješ sam“. Svi smo završetkom koncerta bili u nekom transu kao da smo htjeli još, ali nismo to mogli reći.