-

Nisomnia ’11: Premijera Lollobrigide i povratak Let3

Let3Gradska manifestacija Nisomnia uz sve manje promocije i sve kasnijih objava imena učesnika, ipak opstaje iz godine u godinu. Još jedno izdanje festivala otvoreno je sinoć u rovovima nastupima grupa Plastic Sunday, Bokerini (Tabletarijum), Lollobrigida, Let3 i Gramofondžije.

Početni moto Nisomnia festivala – „No Sleep – Bez sna“ i čuvene celonoćne žurke na Tvrđavi, postale su istorija, a od ove godine, kako se čini i bina posvećena elektronskoj muzici.

Bina posvećena rokenrol zvuku proradila je sinoć nešto posle 10 sati nastupom niške grupe Plastic Sunday. Podrška publike ovom perspektivnom bendu je izostala, a festivalski prostor je bio sablasno prazan sa svega 20ak gostiju. Uprkos tome, trojac u sastavu Milan Mitrović, Bratislav Mitrović i Aleksandra Stanković, se potrudio da tih 20 osoba upamti njihov nastup izvođenjem pesama poput „Radostan dan“, „Svuda oko nas“, „Ovaj grad“…

Nešto je malo bolje ispraćen pesnik Bojan Ilić Bokerini koji je uz muzičku pratnju, recitovao svoja dela slem poezije „Psiho filer“, „Glib“, „Kafe pauza za hip-hop Stalkera“ i dr.

Gužva se napravila već za nastup alternativnih pop zvezda Lollobrigida. Predvođeni pevačicama Idom Prester i Petrom Cigoj u novim kostimima (žutim i crvenim jaknicama sa ogromnim rukavima) blistali su na svojoj niškoj premijeri. Prvi redovi su bili krcati, a izgleda da je tu bilo i najviše energije da se proprati ovaj koncert. Hrvatsko-slovenački sastav razigrao je publiku svojim hitovima „Miss Right And Mister Wrong“, „Moj dečko je gej“, „Bivša cura“, „Volim te“, „Kompjuter“, „Pusti, pusti modu“…

Pravi rokenrol spektakl tek je sledio. Riječki bend Let3, poznat po kontroverzama ali i sjajnoj muzici, bio je na nivou zadatka nateravši sve u publici da skaču i pevaju sa njima. Let3 su kao i uvek, vodili računa o svom scenskom nastupu i modnim detaljima. Nezaobilazni brkovi, crni kožni mantili, pa belo odelo i na kraju providni trikoi sa prorezima za zadnjicu. Sjajni Prlja odpevao je rok hitove „Kontinentio“, „Mona“, „Sokol“, „Vjeran Pas“ i čuvene „Dijete u vremenu“, „Riječke pičke“ i „Kurcem u čelo“, dok je za sam kraj ostavljena „Izgubljeni“ tokom koje su članovi benda rasuli perje po bini.

Poslednji izvođač bio je Marko Gramofondžija, jedini DJ na ovogodišnjem izdanju festivala. Večeras nastupaju demo bendovi Decokvaritelji, Suffering’s The Price, KZP i Critical Solution, kao i bendovi Dok7, The Combs i Disciplin A Kitschme.

KLIPOVI:

Foto: Irena Spasić

Klipovi: Nis-music.net