-

Nišlije na „What about“ jednoglasno odgovorile sa „ZAA!“

zaa_nis2
Foto: Marko Jocić

U okviru turneje povodom predstavljanja novog albuma „What About“, bend Zaa je sinoć nastupio i u Nišu. Album je izašao pre mesec dana, a na njegovoj promociji radi se punom parom, jer je naišao na sjajne kritike i odličan prijem kod publike. Kao domaća podrška nastupio je i Naopak, jedan od poznatijih mladih niških repera, deo sastava Stereo Banana.

zaa_nis1U dogovoreno vreme publika je počela lagano da dolazi, a klubom su odzvanjali zvuci rege muzike, po izboru Naopakog, člana sastava Stereo banana. Ovom prilikom on se pored uloge disk džokeja našao i u ulozi, po kojoj je i prepoznatljiv, te se pola sata pre ponoći popeo na binu i „podgrejao“ atmosferu. Izveo je par pesama, između ostalog i pesme „Istina“ i „Hvala Jah“ koje je nekolicina mladića otpevala paraleleno sa njim. Po završetku svog nastupa pozvao je prisutne da pozdrave goste i pozovu ih na binu, a sa iste nije sišao dok nije čuo aplauz, koji je dovoljno glasan da najavi bend Zaa.

zaa_nis3Tik pred ponoć, crno-bela šestorka se popela na scenu. Krenuli su sa „Good Things“ i već pri prvim zvucima svima se oteo po koji plesni pokret. Nešto stidljiviji iz publike bili su sa strane i čekali trenutak da pokažu svoje igračko umeće, dok je bilo i onih hrabrih ili pak ludih koji su pomislili da će izdržati tempo koji je zadavala neumorna Sanja Vučić. Usledile su i „Time“, „Try“, kao i „’99 Hope“, a atmosfera je postajala sve toplija. Činilo se kao da se iz hladnog, jesenjeg Niša lagano selimo ka nekoj tropskoj plaži i uz „Summer Rain“ i „What About“ uživamo u suncu i toploti.

Pravi haos nastao je kada je krenula „No War“, čiji su prvi deo izveli Sanja i gitarista Ivan Đokić uz svesrdnu pomoć publike, a onda se i ostali članovi benda uključuju u izvođenje i tada svi zajedno učestvuju u svojevrsnoj himni, pesmi kojom je predstavljen jedan od osnovnih ciljeva ovog sastava. Suvišno je reći da su „kupili“ publiku i da se svi dobro zabavljaju, jer kud god da se okrenete, vidite osmehe, ples, zagrljaje i sasvim je jasno da je koncert i više nego izvanredan.

Pored pesama sa novog albuma, koje su ovog puta imale prvenstvo, mogle su se čuti i „Model“, koji su posvetili svim devojkama, „Choose Your Side“, „One Day“, a odgovor na svaku od njih bio je isti, vrisci i dugi aplauzi. Na to je energična pevačica uzvraćala gotovo uvek sa: „Woooow! Hvala!“, a na to je veoma često dodavala i to da su prisutni carevi (i carice), ludi i divni, a sve to kroz osmeh i vidi se veoma iskreno.

zaa_nis5Vreme je neprimetno prolazilo uz „Uncoditional Love“, „We“, „I drive“, koje su po prvi put Nišlije mogle uživo da čuju. Veoma brzo ušlo se i u završnicu koncerta sa „Rain“ i „Fire“, nakon čijeg završetka publika ne dozvoljava bend da napusti binu i sasvim je jasno, žele još. Žele još muzike, igre, osmeha, pozitivne energije, lepih misli i opuštajućih tonova, koje retko ko danas nesebično nudi poput benda Zaa.

Na simpatije publike odgovorili su onkako kako najbolje znaju pesmom, izvodeći „Sun“, nakon koje se Sanja povlači sa scene i prepušta je momcima koji izvode instrumentalnu numeru pri čijem izvođenju se svaki od njih predstavio kratkim solom propraćenim gromoglasnim aplauzom. Kada se i ova numera završila, pomislilu su da je gotovo, međutim, publika se sa tim nije složila i uspela je da izmami još jednu pesmu. Sanja se vraća na binu i kreće „Slide Baby“ i ovom prilikom najavljuje i spot za ovu pesmu.

Neumornoj publici zahvalili su se još jednom, a onda one kojima se još uvek plesalo prepustili muzici koju su puštali Rasta Nation Party i TBH & Naopak. Svakako bi se ovo veče i kraće moglo opisati plesom, osmehom, pevušenjem i pozitivom sa kojom je sinoć svako izašao iz Feedback-a.