-

NaslovnaReportažeNišlije čestitale rođendan Orthodox Celtsima

Nišlije čestitale rođendan Orthodox Celtsima

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

Orthodox CeltsSrpski Irci – Orthodox Celts u subotu uveče svirali su u Nišu u okviru tradicionalne „St. Patrick’s Day“ turneje. Gužva, znoj, odlična muzika i još bolja zabava obeležili su 20godišnjicu ovog čuvenog benda.

Za ulaz u Juridicum klub tražila se karta viška, što nije nikakva nosovst za bend ovog kalibra. Kelti su ponovo dokazali da su jedni od miljenika niške publike. Predvođeni Acom Seltikom, energija na bini nikada na manjka, kao ni humor kojim ovaj frontmen već 20 godina šarmira publiku. Obzirom na to da su u pitanju rođendanski koncert i turneja, bilo je očekivano da bend bude nešto emotivniji i pun zahvalnosti fanovima na njihovoj vernosti. Takođe, izvedene su neka manje poznatije pesme (ako je to moguće sa ovim bendom) ili bolje rečeno, manje zastupljene na dosadašnjim koncertima, kao i dosta instrumentalnih improvizacija. Aca je čak našao za shodno i da pozdravi „osobu koja piše o srpskim vitezovima“, niškog pisca Dejana Stojiljkovića koji je prisustvovao koncertu.

Tokom više od dva sata neumorne svirke i dva bisa bend je izveo pesme poput: „Green roses“, „Far away“, „Irish Rover“, „Star of the county dawn“, „Drinking song“, „Whiskey you’re the devil“, „Rocky road to Dublin“ i mnoge druge, da bi koncert zavšrili klasikom „Whiskey in the jar“. Fanovima je ostalo da čekaju leto i prizovu Kelte na neki otvoreni prostor gde će moći slobodnije da igraju i prave voziće kao samo neke od formi zabave koja ide uz ovakvu muziku.

Foto: Tamara Milenković