-

NaslovnaReportažeNiškoj rok sceni opipan "Puls"

Niškoj rok sceni opipan “Puls”

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

arhivaU subotu, 17. novembra u sali Niskog SKC-a, Nislijama dobro poznati bend “Puls” je odrzao koncertnu promociju svog novog studijskog albuma – “Svetlost na kraju tunela“.
Posetioci koncerta su uz kupljenu kartu po ceni od samo 150 dinara dobili svoj primerak gore navedenog albuma.

Sala pravnog fakulteta je bila puna, jednim delom zbog Pulsa, a drugim delom zbog brojnih gostiju koji su svojim muzickim umecem ranijih godina obogatili Nisku muzicku scenu.

Koncert koji je bio zakazan za 21h je po “tradiciji” poceo sa zakasnjenjem od citavih sat vremena. Uzrok tome su Nisliije koje ne dolaze na vreme na koncerte, pa se u 21h u sali nalazilo svega desetak ljudi. Smatram da bi bendovi trebali da postupaju kao “Tool” na svom nedavno odrzanom koncertu u Beogradu, kada su sa svirkom poceli tacno u zakazano vreme i mnogi posetioci koncerta koji su kasnili i napravili guzvu na ulazima u halu Pionir, su propustili prvih par pesama. No, niski (i uopste srpski) bendovi ne mogu sebi da priuste taj luksuz.

Kada je koncert konacno poceo, “Puls” je izvodio pesme onim redosledom kojim su se nalazile na novom albumu, i sve pesme su bile dobro prihvacene od strane publike. Posle izvedenih 4, 5 svoji pesama, na binu se popeo Tomica, gitarista najpoznatije Niske grupe “Kerber”, a za njim je u sred pesme uskocio i pevac ovog velikog benda – Gale, koji je izazvao histeriju u publici, pogotovo medju devojkama. Narednih petnaestak minuta publika je uzivala u hit pesmama “Mezimac”, “Kad ljubav izda”, “Mama, tata”…

Naravno opet je usledio blok pesama Pulsa u kome su sada odsvirali i svoje ranije pesme medju kojima je i hit “Tvoje ime”, a onda su pozvali sledece goste – gitaristu Mama Rok-a – Cigu, i pevaca Darka, koji je odpevao hitove ove kultne Niske grupe “Budjenje”, “Pokreni me” i “Eva” i pokazao vokalne sposobnosti i vristanje kakvo ima Ian Gillan (pevac grupe “Dip Parpl”). A do kraja celovecernjeg koncerta su se na bini kao ostali gosti smenili Joske (Kerber) i Lotke (Kraljevski Apartman) koji je doveo sa sobom jedan od mladih bendova koji nastupa kao deo karavana Hita radio 202.

Sam koncert je zavrsio domacin veceri – Puls, sa svojim najvecim hitom “Lazima te kupujem”.

Tokom ova dva i po sata, koliko je trajao koncert, Niska rok scena je ponovo zazivala. Voleo bih da u buducnosti vidim vise ovakvih svirki, ili uopste vise rok svirki, a da za to ne brinem postarali su se mladi muzicari koji su dosli u pratnji Cige i Lotketa, kao i Tomicina cerka koja je imala tu cast da sa svojim ocem na bini odsvira jednu pesmu Kerbera.