-

Niški veterani Puls i Kramer za prijatelje

Puls; foto: Vukašin Stanojević

Sinoć je u prijateljskoj atmosferi Black stage kluba održan koncert niških rok veterana: bendova Puls i Kramer.

05_Puls
Nemanja Najdanović

Kao po običaju, Puls je svoj nastup otpočeo istoimenom pesmom. Iako nije bilo mnogo ljudi na samom početku svirke, prvi zvuci gitare povukli su publiku, koja je sedela u predvorju ili ispred lokala, da uđe. Usledile su pesme sa njihovog prošlogodišnjeg albuma Live X godina, kao što su „Tvoj san„, „Ne verujem u ljubav“ i „Povedi me u noć„. Nakon njih, svirali su nekoliko obrada, među kojima su „Daire“ (Smak), „Gde si u ovom glupom hotelu“ (Riblja Čorba) i „Nebo je malo za sve“ (Kerber).

Nažalost, instrumentalnoj postavi Pulsa nedostajao je Saša Spasić (poznatiji kao Vili) koji, prema rečima frontmena benda Vladana Đurića Đure, iz opravdanih razloga nije mogao da prisustvuje. Njega je na poziciji solo gitare odmenio mladi kolega Nemanja Najdanović.

Puls
Irena Bogdanović

Nakon niza poznatih ex-YU pesama, došla je na red i jedna od njihovih najpopularnijih pesama, „Lažima te kupujem„. Pesma je dočekana uz oduševljenje i glasovnu podršku Đuri. U cilju nizanja hitova, usledila je i pesma „Glasovi bogova„. Nakon nje, usledila je mešavina domaćih hitova poput „Dolazim za 5 minuta“ (Generacija 5) i „Mezimac“ (Kerber) sa preostalim pesmama sa albuma „Live X“ godina kao što je pesma „Ova noć“ i „Strah„, za koju je snimljen i spot.

Irena Bogdanović, ženski vokal, je na sledećoj pesmi, Madoninom hitu, „Frozen“ dobila priliku da iskaže svoje izvanredne glasovne sposobnosti i tom pesmom probudila je sentimentalnost u publici, ali i po koji ples. Nastup su završili kratkim predstavljanjem i pesmama „Ti i ja“ (Generacija 5) i „Sve još miriše na nju“ (Parni valjak).

Nakon kratke pauze za montiranje instrumenata, na binu su se popeli veterani iz benda Kramer. Ovaj bend, star preko 20 godina, nedavno se ponovo okupio. Imali smo priliku da ih čujemo na poslednjem jubilarnom Čupinom rok memorijalu, u Banovini. Svoj nastup otpočeli su sentimentalno, pesmama „Noć“ i „I kao ti, i kao ja„. Usledila je pesma „Da li sanjam„, nakon koje je bubnjaru ovog benda, Dejanu Anđelkoviću, pukla palica.

04_Kramer
Vladica Perović. Kramer

Za vreme jedne od njihovih najpoznatijih pesama, pesme „U mojim mislima„, imali su enormnu podršku malobrojne publike. Ovaj nastup bio je rekapitulacija tih 20 godina, koliko ih nije bilo. Nastupali su u znatno izmenjenoj postavi: Perović Vladica – vokal, Aca Jovan Krstić – gitara, Obradović Danilo – gitara, Plavšić Petar – klavijatura, Plavšić Miodrag – bas gitara i Anđelković Dejan – bubnjevi.

Pesmama „Sećanja“ i „Septembarska tajna“ pripremili su publiku za još jednu bitnu pesmu iz njihovog opusa, „Potraži me„. Nakon toga, usledile suizmeđu ostalih i „Ljubavne“ i „Dublera„. Stvar „Bomba u grudima“ posvetili su ženskom delu publike. Nastup su završili pesmom „Ti si mi bila naj naj naj„, nakon koje su se povukli se za šank.

Kramer