fbpx

-

Naslovna Reportaže Niška premijera Pero Defformera

Niška premijera Pero Defformera

Fotograf: Tatjana Đukić
Fotograf: Tatjana Đukić

Nakon kratkog predstavljanja niškoj publici na prošlogodišnjoj Nisomniji, novosadski bend Pero Defformero vratio se u grad na Nišavi, odsviravši svoj prvi samostalni koncert i to u relativno novom prostoru, klubu YeahBug@.

Nešto posle 22 i 30 na binu je izašla predgrupa Rage Against The Komšije koji su svojom svirkom razgalili veći deo publike, koja je već u tim trenucima došla u velikom broju. Iako je ton bio malo lošiji, RATK su svoj posao odradili odlično, potvrdivši opravdanost odluke da baš oni zasviraju pre veselih novosađana.

A onda na binu stižu heavy metal folk bend Pero Defformero i odmah sa ubitačnim startom u vidu pesme Ferari pokreću publiku. Ovo je verovatno do sada najveća poseta u klubu “Yeahbug@”. Bilo je tu i stejdž dajvinga i šutki i dranja; zadovoljna publika je zajedno sa Bišketom otpevala ceo Undergrand opus, a prava euforija je nastala tokom izvodjenja Gotičarke. Iako je imao problema sa zvukom, Biške je odlično odradio svoj deo posla, onako u prepoznatljivom belom odelu. Posebnu draž su imale pošalice između pojedinih pesama. Publika je uživala, uspela je da dobije i jedan bis, jednom rećju, odlično provedeno veče.