-

Niš pevao za Lotketa (foto reportaža)

Goran Šepa Gale, foto: Vukašin Stanojević

Muzičari svih generacija okupili su se u niškom klubu Black Stage da humanitarnim koncertom pruže podršku pevaču Kraljevskog Apartmana, Zoranu Laloviću Lotketu koji se bori sa tumorom.

Nakon Beograda, Čačka i Kragujevca, koncert podrške producentu, vokalu i jednom od osnivača benda Kraljevski Apartman, Zoranu Laloviću Lotketu, održan je i u Nišu gde su pobornici rokenrola, svako na svoj način, pružili podršku svom kolegi, prijatelju, muzičaru.

Da rokeri znaju da se udruže kada je najteže i pomognu koliko mogu, do sada je dokazano nebrojeno puta. Niška scena svojevremeno se udružila da pomogne mladom Srđanu Mitiću a nedavno i pevačici benda Hype!, Gagi Lee. Ovog puta muzičari i ljubitelji rok muzike udružili su se još jednom da pruže podršku Zoranu Laloviću Lotketu.

Iako je bolest dijagnostifikovana pre godinu dana i odmah započeto lečenje, situacija danas nije baš najpovoljnija a da bi nastavio sa daljim lečenjem, Lotketu su potrebni poprilično skupi lekovi.

Uz minimalno kašnjenje programa od desetak minuta, čast da otvore humanitarni koncert pripala je niškom Iron Maiden tribute bendu Ajvar Mleven, koji neguje specifičan pristup izvođenja muzike hevi metal legendi.

Ajvar Mleven

Lokalni Judas Priest tribute bend, Chromatic, nastavio je grmljavinu uz nekoliko odabranih pesama britanskih hevi metalaca.

Chromatic

Pop Herc Karo prošarali su kroz repertoar Partibrejkersa, SARSa i Divljih Jagoda što je naišlo da odobravanje prisutne publike.

Pop Herc Karo

Prvi autorski bend na humanitarnom koncertu, ABS band, izveo je nekoliko autorskih pesama i zvuči bolje nego ranije.

ABS band

Pera Perašević sa pratećim bendom pružio je toplu podršku celom događaju svojom interpretacijom.

Pera Perašević

Vrelina i opasan deficit vazduha uz horsko pevanje i vriske oduševljenja pratili su nastup Đorđa Davida i benda Death Saw. Nije ni čudo kada su se u repertoaru našle pesme poput: „Najjači samo ostaju“, „Dolazim za 5 minuta“, „Ritam tvoga dodira“, „Ti samo budi dovoljno daleko“…

Đorđe David

Nakon balade prethodnog benda, vokal benda Thick Skin, Vaca (mnogi ga se sećaju iz niškog benda Glad), pretio je da svojim glasom razori klub.

Thick Skin

Uz hitove benda Puls, Đura i Irena naterali su prisutne da pevaju sa njima i nakon dva sata humanitarne svirke i održali energiju na nivou.

Puls

Uvek na nivou zadatka, Najda i Gale dali su svoj doprinos setom probranih pesama, a zvali su ih čak i na bis.

Dejan Najdanović Najda

Humanitarnu priču zaokružio je niški rok sastav Kramer koji je pred najistrajnijom publikom izveo nekoliko svojih pesama.

Kramer

Nijedan koncert, posebno onaj humanitarnog karaktera, ne bi bio uspešan da ne postoji publika koja je ovog puta pružila pravu podršku. Bravo za Nišlije!