-

Niš pevao: „Rambo, care!“

arhiva

Rambo Amadeus, premijerno sa novom gitarom, sinoć je otvorio dvorište SKCa u Nišu, koncertom koji je trajao više od dva sata.

Sa zakašnjenjem od sat vremena počeo je koncert „svetskog mega cara“ koji je umesto čuvene gitare sa ugrađenim slivnikom ovoga puta predstavio novu gitaru, plavo-beli fender stratokaster. Ovo je ujedno bila i prva prilika za Nišlije da ga čuju u proširenom sastavu, nazvanom „Mutant dance sextet“.

Uvek raspoloženi Rambo Amadeus svojim specifičnim humorom tokom pesama, zabavljao je puno dvorište Banovine tokom prijatne letnje večeri. Rambo je izvodio pesme „Operater“, „Urbano, samo urbano“, „Koliko je jedan“ i „Guru Sizif“. „Holesterol & Rock n Roll“ uvek je jedna od najzanimljivijih numera koje ovaj komični muzičar izvodi. Duhoviti stihovi i uključivanje publike da peva „Holesterol, gumene rukavice i rokenrol, sa dve drugarice“ recept su za odličnu zabavu.

Usledile su „Rasta mana kafu prži“, „Rambo Majstore“ propraćena uzvicima iz publike, „Beton“, ali i „FAP mašina“ u novoj verziji koja priča o kamionu koji i po najvećem snegu u Švedskoj upali jer je proizveden u fabrici automobila Priboj. Sa oduševljenjem pevala se zajedno sa Rambom „Čobane, vrati se“. U nastavku su svirane „Sanela“, „Budala“, „Fela Kruti, druže stari“, „Moj skutere“, „Regiment po cesti gre“…

Rambo je ispoštovao Nišlije očekivanim i formalnim bisom, ali je i posle dvočasovne svirke i glasnog, horskog dovikivanja iz publike „Čobane, vrati se. Ovce tvoje, ne mogu bez tebe“, Antonije Pušić vratio bend na binu za pesmu „Jedno te isto“.