-

EXIT ’13: Nile Rodgers i Chic pokrenuli EXIT R:evoluciju

chic_exit_1
Foto: Marija Veljković

Kad prestaje kiša, tu počinje zabava! Nakon sjajne muzičke najave od strane Viva Vox hora, i manje prijatne kiše, na scenu main „Tesla“ stage-a stupa legendarni Nile Rodgers i ništa manje spektakularni Chic.

Nile Rodgers & ChicUz konačno mirno vreme kreću zvuci gitare i predivni glasovi ženske podrške u bendu. Publika se zagreva i igra uz hitove za koje je Nile zaslužan: „Upside down“, „We are family“, „Lady“,  „Like a virgin“, „Let’s dance“…

Na main stageu je, možda po prvi put, objedinjena publika svih bina (prve večeri je bila otvorena samo ova bina). Rodgers je, svojim pravim odabirom pesama, uspeo da napravi žurku prihvatljivu i pozitivnu za sve posetioce i dokazao zašto se njegovo ime izgovara sa izuzetnim poštovanjem.

Anđeoski glasovi dveju dama, virtuozne gitarske i bas deonice, uz podršku duvačkog dela, podigli su masu i njihali je u ritmu. Činilo se kao da po sceni zaista defiluju Diana Ross, Madonna, Duran Duran, David Bowie i drugi bendovi sa kojima je Rodgers sarađivao tokom karijere.

Nile Rodgers & ChicZavršetak koncerta je imao svoj vrhunac uz hitove „Freak out“ i „Good times“, kada se bendu na bini pridružio i Viva Vox, ovaj put pokazujući i svoje igračke sposobnosti.

Očekivan hit „Get lucky“ se oglasio sa razglasa, a, nažalost, ne uživo. No, kako je masa sa oduševljenjem prihvatila i pevala pesmu, Nile se vratio na binu i zaigrao.

R:evolucija je uz najveće zvezde prve festivalske večeri imala svoj grandiozni početak!

 

tesla_exit
Srećan rođendan, Nikola Tesla