-

Nikola Vranjković otvorio koncertnu godinu u Nišu

Nikola Vranjkovic
Foto: Marija Veljković

Čast da otvori koncertnu sezonu u Nišu pripala je Nikoli Vranjkoviću i njegovom bendu. Oni su pred punim klubom Feedback gotovo tri sata pravili presek Vranjkovićevog stvaralačkog opusa.

9429 copyNešto nakon 11 sati na binu je izašao petočlani bend sastavljen od Vladana Božilovića (bubanj), Predraga Milanovića (bas), Danila Nikodinovskog (gitara), Ivana Zoravanovića (gitara, klavijatura i prateći vokal) i Nikole Vranjkovića. Ono što se već sa prvim tonovima pesme „Svako Putuje Za Sebe“ moglo primetiti je fantastičan posao koji je ton majstor uradio. Svaki instrument se u svakom trenutku perfektno čuo, što na žalost nije baš čest slučaj. Takođe vidno opušteniji, čak i nasmejaniji, Nikola je stvar koja je doprinela tome da ovaj bend zvuči kao poboljšana verzija Block Out-a.

Dobro poznate pesme niškoj publici „Težak Slučaj Pakla“, „Protiv Sebe“, „Majdan“ nisu izostale i publika je često tokom njihovog izvođenja nadjačavala Vranjkovića. Mogle su se čuti i neke pesme Block Out-a koje ranije nisu izvođene kao što su „U Krtogu“ i „Bunar Želja Ne Postoji“ na koje su fanovi ovog benda oduševljeno reagovali. Tokom izvođenja ovih pesama moglo se primetiti da je vokal bio nekako prirodniji, s obzirom ne to da ih po prvi put peva čovek koji je i napisao sve tekstove.

9372 copyPored starih, dobro poznatih, hitova na set listi se našla nekolicina pesama sa solo albuma Nikole Vranjkovića „Zaovdeilizaponeti“ kao što su „Kradljivci Mladosti“, „Sretenje“, „Gusari“, kao i pesma „Ispod Tvoga Oka“ koja će se naći u knjizi „Bremeplov“, a ujedno su odsvirane i sve pesme sa EP-a „Underground Sound Factory Session no.1“ koji je nedavno izbacio za izdavaču kuću Black Planet Records.

Pred kraj koncerta Vranjković je prokomentarisao kako mu je bilo važno da svira u Nišu, jer od prvog septembra prošle godine Niš za njega ima istorijski značaj. Podsećamo da nakon koncerta u niškoj tvrđavi u okviru manifestacije „Jelen za Niš“ Nikola Vranjković više nije bio član benda Block Out. Nakon ove izjave usledila je pesma „Nikad (dve hiljade i kusur godina)“. Polako su privodili koncert kraju, nakon tri sata, izvođenjem pesme „Najduži Je Poslednji Sat“.

Ako se po jutru dan poznaje, Nišlije se mogu nadati odličnoj koncertnoj sezoni, dok se Nikola Vranjković može nadati odličnom nastavku bogate karijere. Nakon nastupa u Nišu, bend večeras svira u Kragujevcu u Domu omladine.