-

Ničim izazvan spektakl u Nišu

Ničim Izazvan
Foto: Vukašin Stanojević

Feedback je sinoć po prvi put u Nišu ugostio bend Ničim izazvan. Ovo je prvi koncert od dva najavljena koncerta i, kako kaže Boris Bakalov (vokal), repriza nas očekuje večeras.

Ničim IzazvanSastav Ničim izazvan je prethodnih meseci nastupao širom zemlje, a među omiljenim koncertima im je bio upravo onaj održan u Nišu, na Nišville jazz festivalu. Ovaj devetočlani bend sinoć je nastupio bez Dragane Ilić (prateći vokal) i „najobrazovanijeg člana benda“ Nikole Petrovića (trombon). Osim do sada pomenutih članova, postavu ovog benda čine i Igor Martinko (violina, truba, harmonika), Bojan (vokal, gitara) i Mane Gluvajić (bas gitara), Borislav Kuga (klavijature), Nemanja Vujović (akustična gitara) i Milica Rančić (bubnjevi).

Ničim IzazvanVeć od prve željno iščekivane pesme, publika je energično i strasno igrala uz pesme sa njihovog prvog albuma, „Ničim izazvan„, koji je objavljen u aprilu. Koncert su otvorili pesmom „Beskućnik„, a nakon kratkih problema sa kablovima, usledila je i „Dečija„. Deo publike se, relativno već na početku blago povukao u pozadinu kluba, pa je prostora za igru bilo više.

Pesmu „Lave“ propratile su suze jedne devojke prilikom duge solaže. Pesmama „Brodolomi“ i „Živeti u prošlosti“ zahvalili su se Nišu što ih je ponovo ugostio. Nakon istih, usledila je opuštena, blago melanholična „Tužne devojke„, posvećena svim romanticima u publici. Nakon kratke pauze, „da se obriše znoj“, niška publika je mogla čuti i plesati uz pesmu „San„.

Ničim IzazvanPesmu „Bilo gde“ svirali su u nešto intimnijem i prisnijem ambijentu pred mešovitom publikom. Nakon kratkog predstavljanja članova i istorije benda, u šali su izrazili želju da ponovo sviraju na Nišvillu. Pesmama „Glas“ i „Rekla je„, za koju su nedavno objavili i spot. Ova pesma je definitivno proizvela najviše ovacija kod mlađe publike.

Prebacivanje Igora Martinka sa trube i violine na harmoniku, značilo je samo jednu stvar. Pesmu „Trideset„, koju je deo publike kasnije želeo i za bis. Nakon pesme „O tebi“ usledio je mini-bis, u kome su ponovo svirali „Rekla je„. Pesmom „Sumrak„, koju, kako sami kažu, ne sviraju puno, odsvirali su u čast svih Nišlija koji su se pojavili. Međutim, publika im ponovo nije dala da siđu sa scene bez da odsviraju ponovo „Bilo gde„. Oko pola 1, kada se svirka zvanično završila, zahvalili su se publici i pozvali ih na večerašnju reprizu, takođe u Feedbacku, ali od 20h.