-

Ničim Izazvan ponovo osvojili nišku publiku

Ničim Izazvan
Ničim Izazvan, foto: Vukašin Stanojević

Nakon što su novembra prošle godine održali dva rasprodata koncerta u niškom klubu Feedback, popularni bend Ničim Izazvan nastupio je sinoć pred niškom publikom na istom mestu u okviru zagrevanja pred ovogodišnji Nišville Jazz Festival.

Koncert je krenuo sa malim zakašnjenjem od pola sata. Kao predgrupa nastupio je tročlani bend The Sons. Oni su otvorili ovo veče i u roku od pola sata zagrejali masu pred spektakl večeri. Publika je odlično reagovala na njihove obrade pesama.

The Sons
The Sons

Nakon kratke pauze koja je bendu bila neophodna da smeni opremu, oko pola sata pre ponoći na binu su izašli članovi benda Ničim Izazvan. Njihovo penjanje na binu bilo je propraćeno gromoglasnim aplauzom publike. Pozitivna energija je već tada u velikoj meri bila prisutna. Ovaj devetočlani bend nastupio je bez Dragane Ilić (prateći vokal) a publici je kao novi bubnjar benda predstavljen Marko Leđenac. Ponovo smo imali priliku da vidimo i ostale članove benda a to su Igor Martinko (violina, truba, harmonika), Bojan Gluvajić (vokal i gitara) i Mane Gluvajić (bas gitara), Borislav Kuga (klavijature), Nemanja Vujović (akustična gitara) i Boris Bakalov (vokal).

Ničim Izazvan
Ničim Izazvan

Od samog početka jedva da su stali sa sviranjem a nisu ni dozvoljavali publici da dodje do daha. Počeli su u svom stilu sa dobro poznatim zvukom i ritmom. Koncert su otvorili pesmom „Tužne devojke“. Publika je na prve taktove odmah ušla u pesmu i pevala bez prestanka. Potom su usledile i pesme „Dečija“, „Lave“, „Beskućnik“, „Život u prošlosti“ i „Udahni vazduh“. Najviše ovacija pokupile su; „Suze“, „Mogao bih“, „Bo Bo Bom“, „Moram“ i “Luda“.

Na Borisovo pitanje „Gde ćemo ovog leta na more?“ publika je uzvikivala „Bilo gde!“ Nakon izvođenja ove pesme Boris Bakalov se zahvalio niškoj publici koja je došla u tolikom broju. Bojan Gluvajić je dodao da se bend uvek rado seća prethodnih nastupa u Nišu i da mnogo vole što su se opet vratili da sviraju jer se ovde osećaju kao kod svoje kuće.

Ničim IzazvanUsledile su pesme „San“, „Rekla je“, „Sumrak“ i „Trideset“. Publika je pevala, igrala i aplaudirala. Na licima članova benda videlo se oduševljenje i sreća.

Na samom kraju usledio je bis u kome su odsvirali pesme „Niko nije kriv“ i „Rekla je“.Oko jedan sat posle ponoći, kada se svirka zvanično završila, zahvalili su se publici i pozvali ih na ovogodišnji Nišville Jazz Festival kada će nastupati na glavnoj bini.

Sve u svemu, veče je bilo fenomenalno i još jedanput su pokazali zašto ih publika u Nišu a i van njega toliko voli.

Ničim Izazvan