-

NaslovnaReportažeNi požar ne zaustavlja Kelte da sviraju u Nišu

Ni požar ne zaustavlja Kelte da sviraju u Nišu

arhivaBeogradska grupa Ortodox Celts održala je sinoć tradicionalni koncert u klubu Juridicum na Pravnom fakultetu u Nišu. Uprkos kratkom prekidu usled manjeg požara, Nišlije i Kelti su uspeli da proslave dan Svetog Patrika.

Nakon nešto više od sat vremena zakašnjenja Kelti su dočekani ogromnim aplauzima publike koja ovaj događaj željno iščekuje godinu dana. Veliki broj prisutnih činio je jednu pravu armiju u zelenom, koja je već bila omamljena prvim zvucima pesama.

Za vreme dvočasovnog nastupa uživali smo u pesmama ‘Green Roses’, ‘Rocky Road to Dublin’, ‘Star of the County Down’, ‘Wearing of the Green’, ‘What’s goin’ on’, ‘Gravel Walk’.

Međutim, nakon 5 ili 6 odsviranih pesama nešto na bini je počelo da se dimi i Aca je zamolio sve prisutne da polako krenu ka izlazu dok ne utvrde šta se desilo. Na sreću, to je bio samo pregrejan motor i desetak minuta kasnije publika se vratila i Kelti su nastavili sa onim što najbolje rade.

Niko nije ostao ravnodušan prema mešavini rocka i irskog narodnog zvuka koji omamljuju. Pesma koja je definitivno prenela publiku u drugi univerzum bila je ‘The Celts strike again’. Zanimljiv detalj bilo je predstavljanje članova grupe, gde je svako od njih pozdravio publiku kratkom kompozicijom. Takođe, ono što se meni jako dopalo jeste deo kada je Aca pustio publiku da peva ‘Far away’ umesto njega.

Veliko oduševljenje među ljubiteljima ove grupe zavladalo je najavom novog albuma nakon 6 godina i premijernim izvođenjem nekih od pesama koje će se naći na njemu.

Pošto Kelti nisu želeli da kvare atmosferu u publici imali su samo jedan bis na kome su izvedene sve pesme planirane za dva vraćanja na binu. Kao veliko finale izveli su pesmu ‘Drinking song’ koja je bila sjajan izbor što se videlo po reakcijama i komentarima publike.

Foto: Marija Veljković

 

Save