-

NaslovnaReportaže'Neophodni' Jarboli u Nišu

‘Neophodni’ Jarboli u Nišu

arhiva

Na početku svoje prolećne “Neophodne turneje” (kako je nazvana tekuća), grupa Jarboli se posvetila i niškoj publici u petak, 12. aprila.

Mladi niški bend Fibonačijev niz, bio je zadužen za podgrevanje atmosfere. Stefan – bubanj, Dimitrije Vrbić – gitara i Dimitrije Simović – bas, svojom ne jasno žanrovski definisanom muzikom bili su prava podloga za sa nestrpljenjem očekivane Jarbole.

Lagani tonovi za uvođenje u veče stotinak pravih fanova ove grupe kao da su zaista simbolizovali proleće. Koncert je doneo ono što je i pevač Boris Mladenović obećao: “Mali vremeplov za starije fanove Jarbola i nešto potpuno novo za mlađe naraštaje”.

Publika se dobro “nosila” sa svakom pesmom, toliko da se čak, tokom izvođenja jednog od najvećih hitova “Ozbiljan čovek”, činilo da se cela publika uozbiljila.

Široki spektar opusa ovog benda koji iza sebe ima čak desetak izdanja predstavljen je u skoro dva sata koncerta. Neke stare pesme sa novim arandžmanima su donele osveženje.

Vrhunac koncerta se, nekako po navici, očekivao na bisu kada su i energija i ritam benda i publike kulminirali.

Jarboli, kao nezaobilazno ime srpskog rokenrola u poslednjih 20 godina, sa svojom solidnom bazom fanova, priredili su Nišu prijatno prolećno veče i koncert koji su fanovi očekivali. Turneju su nastavili koncertom u Kragujevcu, dok ih narednog vikenda očekuje veliki koncert u Beogradu u Božidarcu.