-

Neobičan nastup Marka Aleksandra Gajića i Ispitnog Rocka u DRUM-u

Marko Aleksandar Gajić
foto: arhiva

Nastupom koji je imao Marko Aleksandar Gajić, gde mu se pridružio i bend Ispitni Rock, na svirci u beogradskom klubu DRUM (Belgrade Underground Society) održan je ovog vikenda jedan pomalo drugačiji, svakako zanimljiv i nadahnut performans našeg alternativnog muzičara. Održan i kroz pomalo inovativaniji pristup svirci, omogućeno je najpre solo izvođenjem numera samog Gajića, a nakon čega je koncert upotpunjen i prisustvo benda na bini.

Na opšte odobravanje ljudi, dok u klub spontano ulaze, i uz zvuke izvođenja prvih numera, subotnji je performans Marka Gajića mogao da počne. Kao još jedna u nizu njegovih svirki koje mogu dobiti i visoku ocenu za prikazano, svakako je reč o performansu koji je publiku uspeo dovesti i do očigledne i krajnje oduševljenosti.

Atmosfera potpune pozitive počela je vladati kada je odsviran jedan od prvih singlova Marka Gajića “Novi Beograd”, ali i kada se začuo sam niz drugih starih dobrih stvari, kao što su “Humano”, “Pahulja”, “Podmladi se”, “Čudna boleST”, uz druge odsvirane. Sva pažnja u tim trenutcima prelazi na pristigle muzičare iz benda Ispitni Rock, koji kao i Gajić na početku, velikim osmehom pozdravljaju publiku prelazeći na izvođenje ostalih planiranih stvari sa repertoara.

Prva koja je usledila bila je “500 dinara”, koja je dalje nekako logičnim spletom okolnosti dovela do izvođenja poslednjeg singla Marka Gajića “Van dvorca”, dok je pesma “Na istoku u Kini” bila i uvod u nešto još inovativnije. Naime, u tom je delu večeri, spontanim ulaskom i slobodnim nastupom nekolicine prisutnih muzičara, sve dovedeno i do jam session nastupa i izvođenja čak samih muzičkih improvizacija potpuno promenjene ekipe. Situacija je tada dodatno uspela doprineti dobrom štimungu.

Sam kraj svirke, ispostavilo se bio je prelazak ka isključivo prisustvu članova benda Ispitni Rock na bini kluba DRUM. Oni su performans završili dodatno izvodeći još autorskih pesama, ali izvodeći i u sopstvenoj režiji promovišući i muziku nekolicine drugih poznatih rok bendova.

Konstatacijiom da su svi prisutni imali puno razloga za uživanje, u prilično zanimljivoj i relaksirajućoj rokerskoj noći, na izveštaj sa nove dobre svirke ovde možemo staviti tačku.