-

Negative u Nišu – Zvuk na koji uši (ne)pokrivam

arhiva

Nakon tri godine, beogradski bend Negative nastupio je ponovo pred niškom publikom. Ivana i dečaci (koji su odrasli) pružili su prisutnima nešto više od dva sata kvalitetnog programa.

Sredinom decembra zvanično je počeo sa radom novi muzički klub Spark. Prostor nekadašnjeg bioskopa „Park“ pretvoren je u moderan klub kapaciteta približnog beogradskom SKC-u.

Koncert Negative-a kasnio je čitavih sat vremena. Lokalna publika, naviknuta na kašnjenja, toliko je i mogla da istoleriše. Red ispred ulaza donekle me je porazio. Ne mogu da verujem da čekam u redu kako bih ušla na koncert Negative-a. Trebalo je da dođem još pet minuta kasnije.

Obezbeđenje Spark-a je gotovo besprekorno. U redu sam stajala svega 10ak minuta. Prolazim kontrolu k’o na aerodromu, ne zadržavam se ni pored garderobe. Tamo je nesnosna gužva. Želim što pre do centralnog dela. Prolazim hodnikom i konačno dolazim do središta. Sa zvučnika dopire neka elektronika, snopovi ružičaste i plave svetlosti presecaju polumrak. Pa ovo je disko klub!

Negde oko 23h Negative izlazi na scenu sa novim bubnjarem, Dariom. I da su ostavili bioskopska sedišta a Ivana izašla u uniformi, gotovo da bi ličilo na spot za Ja bih te sanjala. Na početku nastupa Ivana je slikala publiku (valjda je to neki trend), a kasnije je čak i snimala kamerom.

Negative trenutno rade na novom albumu i na koncert su praktično došli iz studija. Novi album zvaće se „Spusti me na zemlju“ i pojaviće se naredne godine (2009.) u prodaji. Premijerno smo čuli nekoliko novih pesama, između ostalih i Utovar, njihovu novu omiljenu pesmu.

Nastup započinje energično. Zbunjena sam. I ne znam šta to ona ima što nemam ja ali znam da Ti me ne voliš.

Kao da razbila sam svet Od stakla i vratila se u Svet tuge. Ne znam da li su anđeli te noći sklopili krila ali sam osećala da su okrenuli glavu na drugu stranu.

Volela bih da znam šta to kriju Oblaci. Možda je negde gore zaboravljena Ljubav? A šta je ljubav ako ne pobedi i promeni? Jer i sa tobom i bez tebe stvari u mojoj glavi isto stoje. Sa tobom, bez tebe, Bez promene…U svakom slučaju, ja gubim!

Ipak, Vreme je prošlo i ja ponovo smejem se tebi U inat. Prepustiću se muzici i zato Daj mi ritam.

Znam da je Seks prva stvar na koju pomisliš Kad se svetla ugase. Zato ne očekuj da budem tvoja Julija. Ako promenim sebe da li tad menjam i tebe? I da li će taj Led u tvojim očima jednoga dana da se otopi?

Ma, dođe mi Sve da prespavam! Ali ne mogu da dišem, ne mogu da spavam… Potreban mi je Čarobni napitak jer ako postojiš ti, postojim i ja. Zato Ja bih te sanjala i Tango s tobom plesala, ali čini mi se da je još u ponoć čarolija nestala.

Sat vremena nakon ponoći nisam znala šta se dešava. Bila sam sasvim Zbunjena, ponovo.