-

NaslovnaReportažeNegative u Nišu: Pozitivna rok energija

Negative u Nišu: Pozitivna rok energija

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

NegativePosle tri godine, bend Negative ponovo je zasvirao u Nišu. Obilje gitarske distorzije i agresivni ritmovi propisno su razmrdali Nišlije. Uprkos poklapanju sa koncertom Zdravka Čolića, pa i nestankom struje pred nastup Negativa, Banovina je bila puna i uživalo se u sat i po vremena prave rokenrol svirke.

Sa sat vremena zakašnjenja Zmo, Džoni i Dario započeli su koncert svojom instumentalnom džem sesijom, dok im se nije pridružila i Ivana Peters pevajući hit “Ti me ne voliš”. Vrlo brzo je Ivana pohvalila vokalnu podršku publike, koja je do kraja nastupa bila vrhunska. Nišlije, međutim, nisu ispoljavali samo pevačke talente, već i atletske sposobnosti jer su bendove rok hitove propratili skakanjem, a uz sentiše se plesalo.

Ivana je očekivano blistala i publici pružila pravu zabavu. U pauzama između pesama često se šalila na račun gitariste i animirala publiku. Instrumentalna postava bila je i više nego na nivou zadatka; vah solaže i distorzirani rifovi naterali su i tehničare na bini da hedbenguju.

Sinoć su Negative uspeli da prenesu veliku količinu pozitivne rok energije i podsete nas na buntovničku fazu benda kada je Ivana bila prava crvenokosa “punk rock chick”. Neke od pesama koje su Nišlije bile u prilici da čuju su “Julija”, “Čarobni napitak”, “Mamin sin”, “Zbunjena”, “Svet tuge”, “Tango”, “Led”, “Ja bih te sanjala”, “Bez promene”, “Daj mi ritam”, “Od stakla” i druge.

Foto: Irena Spasić

Ostatak fotografija pogledajte u našoj GALERIJI