-

„Ne dajte se kad do sad niste“ – Balašević pred novosadskom publikom

Đorđe Balašević; foto: Dragana Prica

Popularni kantautor Đorđe Balašević održao je sada već tradicionalni koncert na Bogojavljanje u svom rodnom gradu, u prepunoj sali „Spensa“.

Bio je to njegov prvi susret sa publikom u Srbiji nakon zdravstvenih problema u novembru prošle godine kada su mu nakon doživljenog infarkta u Institutu za kardiovaskularne bolesti u Sremskoj Kamenici ugrađeni stentovi.

Svojim već prepoznatljivim šalama, Balašević je u pratnji izvrsnih muzičara zabavljao sveprisutne, poručivši im da mu ne zamere što mora da se pridržava saveta lekara, da ide u šetnje i ne drži koncerte duže od tri sata.

Ipak, ovo dirljivo i emotivno veče trajalo je znatno duže. Balašević je na binu izašao oko 20:30 časova uz taktove pesme „Slovenska“. Na set listi sastavljenoj od čak trideset pesama našli su se vanvremenski hitovi „Neki novi klinci“, „Remorker“, „Miholjsko leto“, „Čovek za koga se udala Buba Erdeljan“, „Olivera“, „Bezdan“, „Ne volem“, „Provincijalka“, „Galicija“, „D-mol“

Bis i ovoga puta nije izostao. Koncertno veče zatvoreno je uz „Lepu protinu kći“, „Bože, Bože“ i „Odlazi cirkus„. Imao je panonski mornar samo jednu poruku za vernu novosadsku publiku:

Ne dajte se barabama, ne dajte se kad do sad niste.

Sledeći koncert Balašević će održati u Kragujevcu 25. januara u hali „Jezero“.