-

NaslovnaIzdvajamoNaxatras snažan hipnotik za Novosađane

Naxatras snažan hipnotik za Novosađane

Naxatras; foto: Arhiva

Nakon fantastičnog beogradskog koncerta, koji su, kako sam čula, „oduvali“, Naxatras je svoj muzički vrtlog doneo u prostor SKCNS Fabrike i novosadskoj publici priredio koncert za pamćenje. Nakon tri godine napokon su se vratili u Novi Sad i ovaj koncert je definitivno bio nešto o čemu se pričalo i što se sa nestrpljenjem očekivalo.

Oko 21h, kako je i planirano, na binu izlazi petorka iz Atine Half Gramme Of Soma. Ovi momci započinju snažnu vožnju i osećaj je kao da putovanje počinje. Njihova mešavina tvrđeg zvuka sa stoner psihodeličnim rokom čini ih nešto agresivnijim od Naxatrasa. Vokal, oštar i pomalo promukao, dosta je zastupljen i dobro se slaže i dopunjuje melodiju. Nakon nekoliko pesama Fabrika je počela da se puni i interakcija benda i publike postajala je sve bolja. Svirka je trajala nekih četrdesetak minuta i za to vreme ova petorka je uspela da zagreje i pripremi masu za ono što sledi. Nakon efektne predgrupe, u prostoru Fabrike već je postala gužva i svi su sa nestpljenjem iščekivali ovaj trojac da započne magiju.

Tačno na vreme, pale se crvena svetla i ova tri mlada momka se penju na binu i uzimaju svoje instrumente. Fabrikom se širi zvuk gitare i psihodelično putovanje otpočinje pesmom „Pulsar 4000″ , a na nju se nadovezuje „Sun is Burning„, koju publika prati pevajući zajedno sa pevačem. Iako bend u kojem pevanje nije mnogo zastupljeno, i gde je akcenat stavljen na instrumente , u pesmama koje nisu instrumentali vokal je uklopljen savršeno i sve deluje još više hipnotišuće. Nastavili su sa „On the Silver Line„, koju je masa dočekala uz ovacije, spremna, iako je numera sa novog albuma „III„.

Iako sa malo reči, ovaj bend je stvorio jaku povezanost sa publikom, svojim instrumentima pričali su priču koje su svi postali deo. Momci vešto drže pažnju čestim promenama tempa i energije, od ritmova gitare koji ti njišu telo i ne dozvoljavaju da stojiš, do mračnih tonova kojima se jednostavno prepustiš. Set lista je bila mešovita, vešto su nas proveli kroz sve dosadašnje albume. Sa ovogodišnjeg albuma zasvirali su i pesme „Prophet“ i „You Won’t Be Left Alone„.

Naxatras Elektropionir Beograd

Već hipnotisana publika se još više predala sa prvim taktovima jedne od njihovih najpoznatijih pesama „Waves„, zatvorenih očiju prepuštena samo nežnom zvuku gitare.

Bend se definitivno najbolje sluša zatvorenih očiju, ali u prepunoj Fabrici je bilo malo teže potpuno se uživeti zbog konstantnog guranja i ljudi koji prolaze. Masa je oduševljeno skandirala i uzvikivala „Bravo!“, čak se u prvim redovima vijorila i grčka zastava, što je članovima benda izmamilo osmehe na lica.

U pola 12 su završili svoj koncert, ali publika opijena zvukom nije želela kraj, pa se momci vraćaju na bis i izvode neizostavnu pesmu sa prvog albuma, „I Am The Beyonder„, koju publika sa oduševljenjem dočekuje i pleše uz njen ritam. Koncert zvanično završavaju numerom „The Great Atractor„.

Naxatras je pokazao kakva čarolija može da se proizvede sa samo tri instrumenta. Njihova uvežbanost i profesionalnost ih čine veoma ozbiljnim bendom. Od ovih momaka se očekuje puno i svi želimo da nam se uskoro ponovo vrate. Njihov koncert je definitivno nešto što treba doživeti celim telom.