-

„Napet šou“ Marčela u Feedbacku

m
Marčelo / foto: Arhiva

Očekivana gužva pred vratima kluba Feedback svakako nije izostala ni ovog puta kada je koncert Marčela u pitanju. Koktel fanova različitih generacija sjatio se  u petak, 6. marta, nešto pre zakazanog početka kako bi na vreme ušli i što pre zazueli mesta tik uz binu i svog idola.

Bez velikog kašnjenja zagrevanje pred nastup Marčela preuzeo je na sebe leskovački MC Delkor i sa par svojih pesama uspeo da zagreje publiku čiji se broj povećavao sve dok Šelić nije izašao na binu u društvu Nevene Glibetić Nensi, Ministar Lingviste i di-džej Raida i svoj dolazak najavio pesmom „20.000“ sa novog albuma „Napet Šou“ aludirajući njome na oduvek prisutnu i naočigled nezaustavljivu korupciju u našoj zemlji, a nastavio je numerama „Himna Maršala Mita„, „Laž“ takođe sa aktuelngog albuma, nadovezujući se na temu.

Pred šarenolikom publikom (u pogledu godina, naravno) koja je sa ovacijama dočekivala svaki sledeći hit podsetio je i na pesme sa prethodnih albuma, prva u nizu bila je „Sindrom Pepeljuge“ koju je okarakterisao kao hipotetičku, zatim se vratio na izvedbu novih izdanja poput „Tunel“ koja je nastala usled besanih noći namučenih ljubavnim nedaćama i njen „komplement“ „Komplikovani“ jedna iz ugla mamurnog mučenika kako je objasnio. „A sada jedna o tome kako smo nekada živeli, a sada uopšte ne živimo tako“ prokomentarisao je uz ironični smeh Marko nakon kojeg je usledila pesma „Bekstvo“ koju je u originalu uradio sa Remi iz Elementala.

Zahuktala publika nastavila je da uživa podsećajući se i hitova poput „Kuća na promaji„, „Bol i revolt„, „Možda baš ti“ i „Takav da mirno spava„. Prema rečima autora „Baba“ je najveći socijalni problem, što je i potvrdio deo publike uzvicima., a sledeća na redu je bila jedna od omiljenih ljubavnih pesama ne samo sastava već i prusitnih fanova sudeći po reakciji, „Bube„.

Pri kraju koncerta Marčelo se zahvalio razigraloj masi rečima „Hvala vam, ako vam se pesme dopadaju, a još više ako se slažete sa njima!“ nakon čega su izvedene pesme „Ponos„, „Krasnokalipsa„, „Pegla„, „Otkucaji“ i specijalno za kraj „Sunce“ koju je preimenovao u „Suze„.

Uzalud je publika zviždala očekivajući bis, posle gotovo dva i po sata iscrpljeni Marčelo i ekipa mogli su samo da se poklone publici i pozovu ih na druženje.