-

NaslovnaReportažeMuse u Beogradu - 6.10.2007.

Muse u Beogradu – 6.10.2007.

arhivaOdlican koncert britanskog benda Muse u na zalost praznoj areni, po nekim procenama bilo je nesto preko 2000 ljudi. Predgrupe nije bilo tako da su momci iz Muse krenuli u 21.30 aktuelnim singlom Knights of Cydonia…

Izuzetno jak vizuelni show prati jedinstveni zvuk koji proizvodi bend na celu sa gitaristom, pevacem Matthew Bellamy-em. U publici je primetna bila mladja populacija, ali ni starija nije zaostajala za njima. Moramo pohvaliti organizaciju za izuzetno kvalitetan zvuk u areni.

Koncert je manje vise standardni Muse nastup na ovoj turneji, predstavljanje novog albuma, klavirski deo i najveci hitovi za kraj. Mislio sam da ce najvecu euforiju izazvati Starlight, ali na moje iznenađenje Time Is Running Out, New Born i zavrsna Plug In Baby su napravile haos, naravno pozitivni. Sada već cuveni plavi baloni koje bend Muse baca u publiku na kraju oficijalnog dela koncerta u Beogradskoj Areni su izbaceni na Plug In Baby, kada je posle 65 minuta i zavrsen koncert. Posle par minuta izlazi bend na bis i izvodi fenomenalnu Take a Bow sa novog albuma i Stockholm Syndrome kao i malo improvizacije i koncert je gotov.

Jedina zamerka bi bila slaba, skoro nikakva komunikacija sa publikom.

arhiva