-

NaslovnaReportažeMuscle Tribe of Danger and Excellence u KSET-u: Proslava rođendana pred vjernom ...

Muscle Tribe of Danger and Excellence u KSET-u: Proslava rođendana pred vjernom publikom

Muscle tribe of danger and excellence
Foto: arhiva

Poduži red ispred ulaza zagrebačkog KSET-a, jučer je najavio kako sve posjetitelje očekuje dobra zabava uz bend kojemu je ovaj prostor već itekako dobro poznat. Muscle Tribe of Danger and Excellence jučerašnjim je koncertom proslavio pet godina postojanja. Kultni KSET također je imao razloga za slavlje, budući da obilježava čak 40 godina postojanja. Sve to bio je dovoljno dobar razlog za još jednu odličnu svirku zagrebačkih rokera.

Proslava rođendana u KSET-u uslijedila je samo nekoliko dana nakon objave tri nove pjesme. Riječ je o Wannaminion, Auburnhead Girls Have It the Worst te Pig Luck, od kojih prve dvije već imaju prateće spotove. Uz pjesme koje su imale svoju premijeru pred zagrebačkom publikom, Muscle Tribe je u sat i pol svirke nizao i pjesme koje su fanovima već jako dobro poznate. Rosemary’s Got a Crush, M31, New School Blood Trial samo su neke koje su u punom sjaju još jednom predstavile vokalne mogućnosti Domagoja Šimeka.

Na sredini koncerta, prilikom izvedbe pjesme The Manifest, publikom i pozornicom je poletjelo nekoliko balona, koji su zaokružili ovu rođendansku priču. Iako je Šimek u jednom trenu najavio posljednju pjesmu, dečki su se veoma brzo vratili i odsvirali još nekoliko njih, među njima i možda najprepoznatljiviju – Ode to the Shameless One.

Potpuno ispunjen prostor KSET-a bio je rođendan kakav je zagrebačka četvorka mogla samo poželjeti. Publika je svaku pjesmu uglas pjevala sa Šimekom, a zanimljivo je kako je upravo publika bila zaista raznolika – od srednjoškolaca koji su se trudili zauzeti prve redove, do ljudi već duboko u svojim tridesetima.

Mucle Tribe of Danger and Excellence je gužvom u KSET-u jasno pokazao kako posljednjih godina oko sebe s lakoćom okupljaju sve više fanova koji cijene kvalitetnu glazbu, te koncerte na kojima svaki član benda ostavlja svoj zadnji atom snage. Ukoliko nastave ovim tempom, koji je protekle godine uključivao predstavljanje na mnogim festivalima, kao i ponešto intimnije koncerte u zagrebačkim klubovima, nema sumnje da će broj vjernih poklonika i dalje rasti.

Save