-

Mlade i talentirane: Luce i Sara Renar zajedno u Zagrebu

Sara Renar
Sara Renar; Foto: Dorja Kožić

Tvornica kulture je preksinoć ugostila dvije mlade nade hrvatske glazbene scene, Luce i Saru Renar. Koncert je počeo nešto prije 22 sata pred popunjenim Malim pogonom pjesmom Možda mi umjetnice Luce.

Luce
Luce

Luce iliti Lucija Ćustić je žena moćnog glasa koju neki nazivaju i hrvatskom Adele. Uz pratnju samo gitare koju je svirao Vinko Ergotić, Luce je zabavljala publiku otprilike pola sata, te je uz svoj singl glasovne mogućnosti pokazala na starim klasicima kao što su O jednoj mladosti Josipe Lisac, Tvoje lice se promijenilo Yammata, Voljet ću te sutra Jelene Radan, Zato te volim, volim, volim Gorana Bareta i On je moj bol grupe More.

Iako je trema bila vidljiva, Luce je svoj nastup odradila profesionalno te pokazala da ima potencijala da uspije na našoj glazbenoj sceni. Nadamo se da ćemo još čuti za nju te da će u bliskoj budućnosti baš ona biti glavni izvođač, a ne predgrupa.

Sara RenarNakon kratke stanke, na pozornicu je izašla multitalentirana Sara Renar u pratnji svojeg banda kojeg čine Luka Geček na gitari, Anže Kristian na bubnjevima i Zdeslav Klarić na klavijaturama.

Sara je otvorila sa pjesmom Jesen, koju je uz male poteškoće izazvane tremom ponovila na početku, ali zato sjajno završila. Iako je ovaj koncert imao za svrhu promovirati EP „Jesen“, već druga pjesma je bio hit sa prvog albuma „Djeca“ i to je bio Termopil. Sara je nastavila s pjesmama s prvog albuma kao što su Djeca, Trebam te, Nije pametno, Altruizam, rasplesala publiku sa Zavedi me i Broj. Naravno, tu je bilo i novih pjesama, koje je publika dočekala sa oduševljenjem, tako su osim Jeseni, koju je Sara ponovila i na kraju i to a capella, izvedene pjesme Ljubav i Razmak.

Svojim tekstovima, dobrom kontrolom glasa, iskrenošću Sara je pridobila publiku, koja se istina, sastojala od većine prijatelja, ali vjerujemo da ovakav talent neće ostati neprimjećen.

Držimo fige ovim mladim izvođačicama da se probiju na vrh jer hrvatska scena treba kvalitetan zvuk, pomno napisane tekstove i glazbenice vjerne svom stilu.

Sara Renar

Save