-

Mirno veče uz Granta Harta u Kulturnom Centru Grad

Grant Hart & ESC Life
Grant Hart & ESC Life / foto: Kristina Ćirić

Grant Hart je ime koje ne treba mnogo najavljivati. Bubnjar i kreativni um legendarnog Hüsker Dü, kasnije gitarista i vokal u rock triu Nova Mob, Hart je sinoć nastupio u Kulturnom Centru Grad, u okviru trećeg PARALEL­-a, Beogradskog Festivala Subkulture.

ESC Life
ESC Life

Pre nego što će se legenda popeti na binu, beogradskoj publici su se predstavili zagrebački indie rock sastav ESC Life. Zagreb, odnosno, cela Hrvatska oduvek ima jaku rock i punk scenu, te kvalitet performansa ESC Life ne iznenađuje. Njihov zvuk je teško definisati ali recimo da je u pitanju post indie rock ili post hard core, i na vrlo kratke trenutke podsećaju na Gaslight Anthem. Započeli su turneju sa Hartom 14. oktobra u Beču, a u KC Gradu ne pokazuju znakove umora, naprotiv, vrlo profesionalno sviraju oko sat vremena.

U toku performansa zagrebačkih momaka KC Grad se osetno punio, da bi se u toku priprema za Harta ljudi maltene tukli do prvih redova. Ali civilizovanije tukli, ipak je to KC Grad. Nedugo zatim Hart sa šeširom na glavi penje se na binu. Sam sa gitarom otpočinje koncert, i podignuta temperatura koji su iza sebe ostavili ESC Life spašnjava kao balon i pretvara se u ušuškan, intiman nastup. U prilog tome ide i činjenica da je Hart sve vreme komunicirao sa publikom, te ih je pitao  šta žele da čuju, pa im je potom i ispunjavao muzičke želje.

Grant Hart
Grant Hart

Između molbi da se ugase cigarete u prvim redovima jer mu duvanski dim smeta i njegove želje da zakuca sebi ekser u nos kako mu naočare ne bi spadale dok gleda gitaru, KC Gradom su odzvanjale akorde pesama „Admiral in the sea„, „2541„, „The main„, „Shine, shine, shine„. Te akorde sa na momente napuklim glasom i stilom pevanja daju dodatnu kombinaciju za jedan solo performans. Nakon sat vremena, na binu se vraća ESC Life i zajedno sa Hartom podgrevaju atmosferu. Ozvučenje je sve vreme bilo odlično u svakom delu prostorije, te bih ovom prilikom pohvalila osoblje KC Grada. Sledećih sat vremena Savamala je čula „Awake arise“ i „She floated away“ a izvedba pesme „Morningstar“ je bilo nešto najbolje što smo imali priliku da čujemo cele večeri.

Mnogi su se žalili na deo večeri sa solo performansom, ali to ne umanjuje kreativni i muzički genij koji nam je Hart pokazao sinoć, u prostorijama dupke punog KC Grada. Velika pohvala sastavu ESC Life, sa nadom da ćemo imati priliku da ih opet vidimo i čujemo.

GALERIJA FOTOGRAFIJA

publika