-

Merci – Mars Red Sky u Dorćol Platz-u

Mars Red Sky Dorćol Platz Beograd
Mars Red Sky / foto: Nemanja Đorđević

Nakon tih devedest minuta umirujućeg i čistog glasa, teškog stonera i retro vizuala koji su se prikazivali preko projektora, nema šanse da je neko mogao da kaže bilo šta loše. Trojac iz Francuske je oduvao.

Mars Red Sky ima veoma jak vizuelni identitet koji održava njihovu muziku i pojačava magičnu atmosferu nastupa. I zaista uz pomoć tih odličnih svetlosnih emisija i retro video zapisa koji su projektovani na zidu iza njih sve to izgleda poput sna. I to jednog veoma čudnog u kome kao da te lome iznutra, jure za nečim u tebi i bacaju te na sve strane. Toliko vas upiju njihovim performansom da zaboravite na sve, na onaj problem od danas, juče ili pre sto godina, na pivo koje držite u ruci koje na kraju izvetri i postane piš***. Jednostavno rečeno – hipnotišu. Ubace vas u vrtlog iz kojeg ne želite da izađete.

Mars Red Sky Dorćol Platz BeogradNaravno, ne smem zaboraviti muziku koja je najvažniji deo ovog vrtloga u koji nas je Mars Red Sky ubacio. U nekim trenucima su ličili kao da će da zasviraju nešto od Black Sabbath, ali veoma brzo se oseti da je to nešto sasvim posebno. Melodičan glas pevača Juliena koji vas baca daleko, težak stoner u kome preovladavaju bas i bubanj vas vraća na zemlju i plus pomalo bizarni vizuali iza. Možda zvuči čudno, ali sve je toliko umirujuće da prosto ne želite da sklonite oči sa bine ni za sekund.  

Mars Red Sky Dorćol Platz BeogradNe bih da pričam o pesmama koje su svirali, a da budem iskren većinu i ne znam. Ono što je bitno jeste ta atmosfera koju bend nosi sa sobom. Veoma simpatični i donekle stidljivi izašli su na binu, oduvali svojim nastupom, naučili kako se kaže “Hvala”, sišli sa bine i vratili se na bis i ponovo zadržali taj isti vrtlog koji nas je držao tokom celog nastupa. Čak su nas na početku zamolili da priđemo bini da bi nas oni videli i nema veze što nas je bilo oko pedeset, sve je bilo… uhhh nemam reči.

Ovim putem “MerciMars Red Sky i ne jednom, već hiljadu puta.

GALERIJA FOTOGRAFIJA

Mars Red Sky Dorćol Platz Beograd