Mayales zatvorili festival “Ljeto u MSU 2018.”: samo pozitivno!

Foto: arhiva

Povratak grupe Mayales i dalje je s veseljem podržan od strane publike na ovogodišnjem festivalu “Ljeto u Muzeju suvremene umjetnosti 2018.”.

Svojim pozitivnim nastupom grupa Mayales oduševila je i ovoga puta hrvatsku publiku ovogodišnjeg festivala održanog na samom krovu MSU-a. Svoj koncert započeli su pjesmom “Malena” sa zadnjeg albuma “Simbol za sunce”, nagrađen jednim od triju Porina 2016. godine.

Razdragana se publika na samom početku držala suzdržano iako je plan izvođača vjerojatno bio odmah dirnuti u srca najpozitivnije ocijenjenom pjesmom, iako su (kako kažu) na zadnjim koncertima započinjali izvedbom “Među tajnim tajnama”, osobito podržanom od strane slušalaca. Pjevač Petar Beluhan nije uskraćivao ljubav kolegama i prijateljima svako malo šaljući pozitivne vibracije kako na samoj sceni, tako i ka nešto suzdržanijoj publici. No, što je večer odmicala, sve se više stvarao spoj gostiju i izvođača. Grupa nije ispucala sve pjesme najnovijeg albuma već vješto ubacila nešto starije djelo “Muving”, uz komentar kako nisu izvodili upravo ovu stvar već pet godina, nakon čega su se bacili u “psihodelične vode” uz “Bum bum bum” i “Budi ponosan” spretnim podsjetnikom uoči povijesne utakmice Hrvatska – Francuska te važnosti poniznosti u istom, bodreći tako same igrače, kao i navijače, na što je publika prepoznavši poruku izvrsno reagirala ili kako pjevač grupe voli naglasiti “ponizno” prihvatila – gdje se na koncu odlučila srčanije uključiti u sam koncert.

“Nadam se da ste ponijeli tablete, jer brkate tete nose u psihodelije” naglašava Beluhan, nastavljajući s pjesmama najnovijeg – prethodno spomenutog albuma. Nikolina Kovačević oduševila je vokalnom izvedbom dok je Vlado Mirčeta vješto ovladao gitarom.

Tokom koncerta odlučili su izdvojiti nekoliko minuta u spomen na svestranog Antu Perkovića, uz pjesmu Valentina Boškovića – “Pymbylymby” riječima: “U ovu pjesmu smo se zaljubili u jednom trenutku koji je bio najtužniji. S tom smo pjesmom otpratili prijatelja. Večeras ćemo gledati u nebo i pozdraviti ga još jednom. Hvala ti, Ante Perkoviću”.

Idući dalje svojim tokom, neumorna publika prati grupu aplauzom, uzvicima i osmijehom, na što Beluhan odgovara simpatičnim tonom: “Moram priznati, kada sam vidio koliko je ekipe došlo, malo sam se usr’o”.

Večer je zaključena bisom s tri pjesme, od kojih je “Danas smo Happy” ostala vrvjeti zrakom fantastičnom izvedbom, kada je grupa Mayales odlučila pozdraviti Zagrepčane, naglašavajući kako su sretni ljubavlju koja je zakolala znakom, istaknuvši radost za idućim susretom.

OSTAVITE ODGOVOR

Unesite svoj komenar!
Unesite svoje ime ovde

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.