-

NaslovnaReportažeMassimo u Sava centru "Glazba je po defaultu magična"

Massimo u Sava centru “Glazba je po defaultu magična”

Massimo
Foto: Marija Veljković

Preksinoć je u Sava centru, Massimo Savić, održao rasprodat koncert, na kome je promovisao svoj novi album “Jedan dan ljubavi“.

MassimoPrepunom salom Sava centra začula se melodija pesme “Sretan put” i publika je gromoglasnim aplauzom dočekala dragog gosta Beograda. “Bilo gdje” i “Gdje smo sad” su Massimu bile uvod i dobili smo objašnjenje da su uvrštene u repertoar baš po zahtevu publike, jer iako je predstavljanje novog albuma, ljudi vole da čuju i neke stare stvari.

Ispod nekog drugog neba“, “Tišina“, “Da mogu” savršeno su se uklopile u pevačevo objašnjenje da “Glazba ne postoji, ona je samo titraj u mraku i “po difoltu” je magična. Pesme “Kladim se na nas” i “Ne dam grijehu na tebe” su pesme koje i otvaraju novi album, a sinoć je i najavljen spot za “Kladim se na nas“. Nizale su se “Sjaj u tami“, “Jedan dan ljubavi“, “Iz jednog pogleda“, “Čuvam te“, “Stranac u noći“… Gromoglasnim aplauzom je nagrađena pesma koja dugo nije svirana, a kako je Massimo rekao, uvek je najbolje zvučala u Beogradu “Samo jedan dan“.

MassimoBruno Huljić na violini i Boris Popov na udaraljkama su savršeno dočarali atmosferu pesme “Indija“, koja je samo jedna u nizu onih otpevanih horski sa publikom. Prateći vokali su bili na visini zadatka da zamene Meritas u pesmi “Odjednom ti“. Čuli smo i staru pesmu “Benzina” u svom novom aranžmanu i sa novom energijom. “Zar više nema nas” je označila završetak oficijalnog dela koncerta.

Kao što se i očekivalo, publika nije želela tako brzi rastanak. U dva bisa smo čuli “Suze nam stale na put“, “Zamisli život” i “Krug u žitu“.

Za kraj je Massimo zakazao ponovni sastanak decembra i dao zadatak da se do tada nove pesme moraju znati napamet. Po reakcijama publike i interesovanju za ovaj koncert, ne sumnjamo da će Beograd ispoštovati dogovoreno.

Massimo

Massimo