-

Massimo u Sava centru „Glazba je po defaultu magična“

Massimo
Foto: Marija Veljković

Preksinoć je u Sava centru, Massimo Savić, održao rasprodat koncert, na kome je promovisao svoj novi album „Jedan dan ljubavi„.

MassimoPrepunom salom Sava centra začula se melodija pesme „Sretan put“ i publika je gromoglasnim aplauzom dočekala dragog gosta Beograda. „Bilo gdje“ i „Gdje smo sad“ su Massimu bile uvod i dobili smo objašnjenje da su uvrštene u repertoar baš po zahtevu publike, jer iako je predstavljanje novog albuma, ljudi vole da čuju i neke stare stvari.

Ispod nekog drugog neba„, „Tišina„, „Da mogu“ savršeno su se uklopile u pevačevo objašnjenje da „Glazba ne postoji, ona je samo titraj u mraku i „po difoltu“ je magična. Pesme „Kladim se na nas“ i „Ne dam grijehu na tebe“ su pesme koje i otvaraju novi album, a sinoć je i najavljen spot za „Kladim se na nas„. Nizale su se „Sjaj u tami„, „Jedan dan ljubavi„, „Iz jednog pogleda„, „Čuvam te„, „Stranac u noći„… Gromoglasnim aplauzom je nagrađena pesma koja dugo nije svirana, a kako je Massimo rekao, uvek je najbolje zvučala u Beogradu „Samo jedan dan„.

MassimoBruno Huljić na violini i Boris Popov na udaraljkama su savršeno dočarali atmosferu pesme „Indija„, koja je samo jedna u nizu onih otpevanih horski sa publikom. Prateći vokali su bili na visini zadatka da zamene Meritas u pesmi „Odjednom ti„. Čuli smo i staru pesmu „Benzina“ u svom novom aranžmanu i sa novom energijom. „Zar više nema nas“ je označila završetak oficijalnog dela koncerta.

Kao što se i očekivalo, publika nije želela tako brzi rastanak. U dva bisa smo čuli „Suze nam stale na put„, „Zamisli život“ i „Krug u žitu„.

Za kraj je Massimo zakazao ponovni sastanak decembra i dao zadatak da se do tada nove pesme moraju znati napamet. Po reakcijama publike i interesovanju za ovaj koncert, ne sumnjamo da će Beograd ispoštovati dogovoreno.

Massimo

Massimo