-

Massimo Savić: Prednovogodišnji spektakl u SNP-u

Massimo Savić, foto: Biljana Cvetanovski

Massimo Savić održao je sinoć u Srpskom Narodnom Pozorištu, u Novom Sadu, veliki prednovogodišnji koncert, koji je bio još jedan u nizu onih za koji se tražila karta više. Publika je tom prilikom mogla čuti presek hitova iz njegove dugogodišnje i bogate karijere kao i nekoliko novih pesama.

Već na samom početku koncertne večeri, sva sedišta su bila popunjena, i svi su nestrpljivo iščekivali početak koncerta. Tačno u 20:30 časova, nešto malo kasnije od najavljenog, na scenu je izašao Massimo zajedno sa pratećim bendom i kao prvu pesmu izveo „Gdje si„. Tokom cele večeri, veliki muzičar imao je prijatnu i iskrenu komunikaciju sa publikom, pričajući kratke anegdote između pesama, a u jednom trenutku se i zahvalio publici na dolasku napomenuvši da je svestan da živimo u teškim trenucima i da neki od nas odvajaju od režija kako bi došli na koncert.

Ređali su se hitovi: „Razlog„, „Sretan put„, te veliki hit „Sjaj u tami„, koji je bio pravi uvod za prve prave stojeće ovacije koje su usledile već pri prvim taktovima obrade čuvene Azrine „Gracije„. Publika je već bila dobro razmrdana i živahna, a takvo raspoloženje je zadržano do samog kraja koncerta,

Pesmu „Da mogu„, Massimo je posvetio Arsenu Dediću, koji je i napisao tekst za ovu pesmu, a tom prilikom je ispričao i neke zanimljive momente iz njihovog prijateljstva. „Ne dam grijehu na tebe“ je jedna od novijih pesama koja se našla na sinoćnjem repertoaru. Kao uvod za pesmu „Iz jednog pogleda“ klavijaturista Zvjezdan Ružić je imao solo tačku, pokazavši svoj virtuozitet. Usledila je potom još jedna nova pesma „Neka ti plove brodovi„, koju je publika odlično prihvatila.

Sa pesmom „Stranac u noći“ , Massimo je ponovo zapalio publiku, i ovoga puta je publika pevala složno svaki refren, čak i strofe, a neke devojke i žene su ustale sa svojih sedišta i igrale slobodno. Usledile su potom hitične  „Indija„, „Suze nam stale na put“, a kao zadnja na repertoaru pre zvaničnog završetka koncerta, našla se već legendarna „Zar više nema nas“, nastala u saradnji sa Nenom Belanom. Ona je podigla atmosferu do vrhunca.

Naravno, to nije bio kraj večeri. Muzičari su se, prizvani gromoglasnim aplauzima i povicima oduševljene publike, vratili na bis i pružili joj još tri pesme. Mnogi su se obradovali dugoiščekivanoj „Odjednom ti„, dok je za kraj ostavljena fenomenalna „Krug u žitu„, za koju je i sam Massimo izjavio da je nabolji mogući odabir za zatvaranje večeri. Dotakao je srca svih prisutnih, prvenstveno svojim pevanjem, što potvrđuju i aplauzi koji su usledili odmah po početku pesme i još nekoliko puta u toku njenog izvođenja. Uz ogromne ovacije, vidno zadovoljna novosadska publika pozdravila je vrsne muzičare, ponevši sa sobom samo lepe utiske. Bio je ovo koncert za pamćenje. Ako ste ga propustili, imaćete priliku da to ispravite, jer će Massimo nakon predstojećih beogradskih koncerata, održati još jedan u Novom Sadu, 28. januara.