-

Mašinerija u Novom Sadu

xanax
Xanax; Foto: Tamara Milenković

Xanax, Microsonic i Surreal Eternity, uz podršku DJ Inquisitora, održali su koncert u novosadskom klubu CK13, u subotu u okviru promocije stvaralačkog opusa koji potpisuje Crime:Scene Records.

Po dogovoru, nastup je krenuo na vreme, što postaje sve učestalija praksa u gradu kako bi se poštovaoci alternativnog zvuka podstakli da na vreme dolaze na koncerte. Lepo vreme je uticalo na to da u klubu bude manje publike nego u dvorištu ispred kluba, što nije sprečilo bendove da se pridržavaju zacrtanog kvaliteta kada je u pitanju scenski nastup.

xanax_2Zagrevanje je počelo setom DJ Inquisitora, koji je bio raspoložen da posetiocima po nekad ispuni i koju skromnu muziču želju koja se stilski uklapala u predviđen muzički set. Predstavljen je prvi bend, Microsonic, pa je svirka mogla da krene. Nova postava Microsonica osetno je uticala izvedbu numera jer je novonastala svežina postala osetna, što su istakli I dugogodišnji poštovaoci njihove muzike. Bend koji je pre nedelju dana nastupao u Novom Sadu rame uz rame sa E-Playom i Vroomom predstavio je publici novi album koji karakterišu prijatni zvuci i čist vokal.

Po nekima zvezde večeri, nastup beogradskog benda Xanax najlakše je opisati kao harizmatičan i intenzivan. Vokal u upadljivo zlatnoj haljini, sviranje violončela, precizni bubnjevi i synt klavijature  učinili su da scenski nastup postane prijatna fuzija boja, tonova i emocija. Pevačica Sana Garić je nastup provodila na relaciji bina-publika, a nakon odsviranog repertoara bend se vraća na bis, na zahtev publike.

Surreal Eternity
Surreal Eternity

Na samom kraju ove interesantne muzičke kombinacije prostor na bini dobija Surreal Eternity, čiji predstavnik jebio DJ sa kreativnim odabirom muzičkih numera. Iako je broj posetilaca opao pred sam kraj svirke, ne može se osporiti da pušteni mix pesama ima potencijal da bude muzika koja se može čuti na Electro stejdžu bilo kog većeg muzičkog festivala.

Zaključak cele priče jeste da se za 200 dinara, koliko je koštala ulaznica za koncert, mogu čuti kvalitetni bendovi koji su željni da svoj rad predstave publici i sa njima podele deo te kreativne energije koja ih pokreće da stvaraju. U svakom pogledu energično i jedinstveno veče koje su upotpunili šarmantni nastupi intenzivnih mladih ljudi koji veruju u svoju muziku.