-

„Mašinerija“ na Vračar Rocks-u

xanax_1
Xanax; Foto: Miloš Cvetković

Tradicija zvana „Vračar Rocks“ se nastavlja. Tako je i sinoć u Centru za kulturu „Božidarac“ održano četiri koncerata grupa BeogradXanaxAuf Wiedersehen i Šalterski službenik, koji su na svoj originalan način imali priliku da zabave sve prisutne.

_DSC0023
Šalterski Službenik

Ovo koncertno veče započeli su najmlađi, odnosno Šalterski službenik. Šalterci su osnovani 2009. godine, a svojom harizmom su lako kupili slušaoce njihove pank-rok muzike. To su pokazali i sinoć kroz svoju energiju koju poseduje svaki član ovog benda, što je poslužilo kao dobar uvod. Neke od njihovih pesama koje smo sinoć čuli bile su „Prodaj se“, „Čiji sam ja“, „Šalterski bluz“ …

Dok su se u dvorištu „Božidarca“ okupljale manje i veće grupe ljudi, sledeći bend je započeo svoje izvođenje. Auf Wiedersehen je beogradski bend nastao 2010. godine, a ono po čemu su poznati je garažni zvuk, elektronski bitovi sa određenom dozom psihodelije. Iako muzika između ostalog ima i plesnog karaktera u sebi, publika je uglavnom bila statična. Svoju originalnost su dobro pokazali kroz njihove pesme „Sat je san“, „Grad“ za koju imaju i spot, „Slabi i ludi“ i druge.

xanax_2
Xanax

Posle kraće pauze na redu su bili Xanax, možemo slobodno reći zvezde večeri. Savremeni elektronski zvuk njihove muzike pokrenuo je sve prisutne. Nije puno prošlo od početka njihovog izvođenja kada je Sana, pevačica ovog benda, pozvala publiku da se približi bini, ne bi li zajedno igrali i uživali u muzici. Uz pesmu, koja je ujedno i njihov najveći hit „Mašinerija“ svi su se zabavili, a izvodili su još „Delfin“, „Halogena“, kao i jednu novu pesmu.

grupa_beograd_1
Grupa Beograd

Poslednja grupa je bila grupa Beograd, koja je nastala u periodu novog talasa, tačnije 1982. godine. Svoj ne puno izmenjen stil sada vole da nazivaju Electro-Punky-Dub-Funky. Iako pod drugim imenom, članovi ovog benda su manje-više isti kao i u Xanax-u. Tokom koncerta frontmen grupe, Dejan Stanisavljević, je ostvario dobru komunikaciju sa publikom. Inspirisani Indijancima stvorili su novu pesmu „Zrnca tajni“, koju su sinoć prisutni mogli da čuju, a uskoro će se naći i na YouTube-u. Usledio je manji problem sa bubnjevima, koji je ubrzo rešen, a nastavili su sa pesmama poput „Percepcije“, a završili numerom „Opasne igre“. Bend se pozdravio sa svima, a publika koja je želela bis, ostala je uskraćena.

Još jedna epizoda je u „Božidarcu“ uspešno završena, a svi koji su želeli da se još zabave imali su prilike za to u klubu Blue Moon, gde se održao afterparty.

grupa_beograd_2