-

Marčelo u Sarajevu: “Ono što sam ja“

Marčelo
foto: arhiva

Marko Šelić, poznatiji kao Marčelo, održao je prethodne dvije noći u sarajevskom Kamernom teatru 55, svojevrsni performans pod nazivom “Nojeva varka“.

Sam performans koncipiran je kao druženje publike sa Marčelom u intimnoj atmosferi koju stvara sala Kamernog teatra 55. Moderator prve noći bila je Miljana Bojić, a za sinoćnje druženje moderator je trebao da bude jedan od najvećih bh.glumaca, Emir Hadžihafizbegović, ali kako Marčelo sinoć reče: “Zbog nesuglasica oko nekih tema, Emir nije sa nama večeras“, te je moderator i druge noći bila Miljana Bojić. Obe noći su se vrlo brzo rasprodate, te se još jednom pokazalo da je Marčelo itekako dobrodošao u Sarajevo.

MarčeloVećinu druženja Marčelo je posvetio svom novom albumu čiji je naziv i nosilo ovo druženje, “Nojeva Varka“, objašnjavajući sam koncept albuma, dijeleći svoje autobiografske dodire sa nekim od pjesama, te šta ga je potaklo da napiše neke od njih. Dotakao se i mnogih društvenih problema bivših republika, i često skrečući pažnju na reklamnu kampanju predsjednika Srbije, Aleksandra Vučića, gdje izlazi iz frižidera koji je prazan, aludirajući na to da smo gladni. Kratak dio razgovora posvetio je i svom pisanju knjiga koje će ugledati svjetlost dana, kako on kaže, “nekad“.

Govorio je i o tome kako je postao glumac u pozorišnoj predstavi “Bura“, koju je režirao Kokan Mladenović. Predstava „Bura“ zasnovana je na istoimenom Šekspirovom djelu, te Marčelo u njoj glumi glavnog lika Arijela. Prepričavao je samu scenu kada mu je rečeno da će glumiti Arijela, mukotrpan rad kroz 3 mjeseca do premijere predstave kada se prvi put, kako kaže, opustio i ušao potpuno u ulogu Arijela“.

Pred kraj druženja, publika je bila na redu postaviti Marčelu pitanja koja su ih zanimala, a nisu se spomenula kroz 90 minuta druženja. Marčelo je premijerno otkrio da se pregovara i koncert u Sarajevu, koji bi se trebao održati kroz par narednih mjeseci.

Za sam kraj, svi prisutni su mogli dobiti sliku sa Marčelom, kupiti neku od njegovih knjiga koje je ujedno i potpisivao.