-

Marčelo u Nišu – 03.02.2008.

marcelo1U subotu je niska publika u klubu SKC-a imala priliku da uziva u nastupu paracinskog hip-hop izvodjaca Marchela, u pratnji njegove ekipe Filter Crew. Iako je poslednji nastup u Nisu, jednog od najpopularnijeg sastava u Srbiji, bio pre samo godinu dana, euforija publike time nije bila umanjena. Naprotiv…

Pre zvezde veceri, publiku su zagrejali “Suid” iz Krusevca i “Iskaz” ( i njegovi svedoci ) iz Panceva. Iako malo stidljiv na pocetku, “Suid” je promovisao par pesama sa novog albuma koje je publika prihvatila uz ovacije. Nakon njegovog nastupa, na binu izlaze energicni momci koji uz ostri i brzi zvuk, tzv. rap-core , osvajaju veliki deo publike. Imajuci u vidu da su u Nisu, kako Zoran Stefanov (Iskaz) kaze, imali “vatreno krstenje”, publika je imala priliku da zaista oseti njegovu naklonost Nislijama.

Nakon ovih uvodnih nastupa, svetla se gase, pocinje uvod pesme Filter i na binu izlaze Ministar Lingvista, Nency i Marcelo, uz izvinjenje sto Sky Wikluh nije mogao da prisustvuje koncertu i vidno razocarenje zenskog dela publike . Nizu se pesme, publika skace i pada u sve veci trans jer tu su “Bol i revolt”, “Kuca na promaji” , “Sarada” , “MC bez harizme”, “ Sveti bes”, “Ziljave picke”, “Klosh vs. ljax”, “Suze” , “Gola vera”, “ Znam da znas”, “Pozerishte” i naravno za kraj ostavljena pesma “Otkucaji ”.

Marcelo i Filter crew su nakon dobro odradjenog nastupa bili dostupni svim fanovima koji su trazili fotke i autograme, kojima je nakon ovog fantasticnog dozivljaja ostalo da cekaju na novi album i novi nastup ovih iskusnih autora i vrsnih izvodjaca.