-

Marčelo proslavio rođendan sa Nišlijama

9648
Foto: Marija Veljković

Feedback u ovoj sezoni nastavlja sa rasprodatim koncertima i ne samo to, tradicija za Nišlije postaju dupli koncerti. Da li se oni javljaju kao posledica konačnog buđenja publike u Nišu ili pak dolaska kvalitetnijih izvođača na jug ne može se sa sigurnošću utvriditi, mada je jedno sigurno, a to je da ove dve komponente jedna bez druge ne mogu. Još jedan u niz duplih koncerata biće i Marčelovi „rođendanski“ koncerti.

Sinoć je održan prvi koncert Marka Šelića i, kako je on sam rekao, njegove porodice odnosno Filtera i Iskaza. Na malu scenu uspeli su svi da se smeste i čitav nastup su sa nje emitovali neverovatnu energiju, prepoznatljivu za ove izvođače. Cilj je bio predstaviti njihov dosadašnji rad, ali najaviti nove albume Marčela, čiji se izlasak očekuje krajem aprila, i Iskaza (objavljivanje „Tanatosa“ najavljeno je za februar). Nastup je počeo uz zvuke čuvenog „Podzemlja“, a onda su hitovi počeli da se ređaju, a svaka pesma bila je nagrađena gromoglasnim aplauzom punog Feedbacka.

9603Izvedene su i pesme „Laž“ i „Pegla“, sa Markovog predstojećeg albuma „Napet šou“, koje su, moralo se primetiti, odlično prihvaćene od strane publike. Nisu zapostavljene ni pesme poput „Mamice“, „Tri želje“, „Možda baš ti“ i neizostavne „Bol i revolt“. Nije izostao ni običaj da uz „Pozorište“ svi čučnu i pevaju, a kad dođe do dela „Ti si taj virus“ svi skoče i nastave pesmu sa mnogo više energije i, kao i uvek, publika u tim trenucima nadjačaja i same izvođače.

Iskaz je u potpunosti probudio i neverovatno razdrmao publiku svojim hitovima „Bomba“ i „Balkan mental“, a odsvirali su i novu pesmu „3 u 1“, koju su radili u saradnji sa Marčelom i Elementalom, kao i pesmu „Warfare“ u čijoj izradi je učestvovao i Hornsman Coyote, član grupe Eyesburn.

Moglo se primetiti da je publika bila sačinjena od veoma mladih ljudi, što svedeoči o tome da se Marčelo i njegovi saborci šire poput antitela imunog sistema Srbije i dokle god je njih biće mnogo ljudi koji ih podržavaju i nadaju se boljem sutra i glasno ustaju i suprotstavljaju se „virusima“. Bilo je tu vernih fanova, ali svakako i novih lica, koja su po prvi put slušala ovaj sastav. Naravno, otpevana i rođendanska pesma Marku, koji je sinoć napunio 31. godinu i 2 dana, a na kraju pesmice je publiku najpre isprskao šampanjcem, koji je podelio sa svima koji su bili na koncertu.

9595Na radost, kako ženskog tako i muškog dela publike, bile su izvedene i nešto ljubavnije pesme. Bila je izvedena pesma „Jedan“ za sva slomljena tinejdžerska srca, a uslov da ona bude odsvirana bio je da se napravi atmosfera kao da Đule iz Van Gogha peva „Neko te ima noćas“, čijim je stihovima Marko i započeo ovu pesmu. Potom su usledile pesme za ljubav u kasnijim periodima života odnsno „Bube“ i „Otkucaji“.

Koncert su završili „Suncem“, a nakon toga nastavili žurku sa fanovima. Kao i uvek, otvoreni za saradnju davali su autograme i fotkali se svima koji su izrazili želju. Iskoristićemo priliku da poželimo Marku srećan rođendan u nadi da jednog dana neće biti potrebe za njim i njegovim pesmama, jer ćemo živeti životima kojima se nema šta zameriti i u društvu bez virusa, odnosno njegovoj pobedi i dostizanju krajnjeg cilja njegovog rada.

Na kraju treba još napomenuti da, ako niste nabavili karte za večerašnji koncert, to obavezno učinite, jer ćete zažaliti ukoliko propustite neverovatno dobar provod.

marčelo