-

Marčelo obeležio 10 godina „De Facta“ u Novom Sadu

marcelo
Foto: Arhiva

Sinoć su novosadski Quarter i uspavane novosađane pošteno prodrmali Marčelo i pančevački Iskaz, u epizodi Proslava 10 godina od izlaska debi albuma „De facto“.

Poznati reper i stripoljubac na scenu je izašao nešto kasnije od predviđenog vremena i uz male tehničke proleme s mikrofonom, naravno, nedovoljne da umanje oduševljenje publike.

Koncert koji je zamišljen kao osvrt, prvenstveno na debi album, ali i na ostatak karijere, kao i promocija novog albuma „Napet šou„, koji teba da izađe u aprilu. Nastup je otpočeo dobro poznatim numerama sa početka karijere „Podzemlje“, „MC bez harizme“, „Reč na reč“, „Kuća na promaji“…

Dva singla, sa albuma koji još uvek nije ugledao svetlost dana, „Pegla“ i „Laž“ za kratko vreme su se uvukla publici pod kožu. Surovo iskrene tekstove o trenutnoj situaciji u našem društvu ispratilo je horsko pevanje. Neverovatan je osećaj videti sve te ljude koji u pojedinim trenucima nadglašavaju i samog Marka, jer lako je biti fan na koncertima gde pesme imaju dve strofe i refren, ali biti fan na Marčelovom koncertu, gde svaka pesma ima teksta koliko i kraca pripovetka i koja je pritom izgovorena brzinom kojom govore likovi na kraju reklama za lekove, e to je već nešto!

Čestim i glasnim izlivima ljubavi publika je nagrađivala jedinu damu na sceni, sjajnu Nensi, čiji vokal posebno dolazi do izražaja u pesmama „Mamica“, „Tri želje“, „Sunce“… Kako se nastup privodio kraju romantike je nestalo i ostalo je samo gruvanje, skakanje i vriska nakon svake pesme. „Sindrom pepeljuge“, koju je Mačelo najavio kao autobiografsku, ispratilo je, kako su to članovi iskaza rekli, veliko finale i „Bomba“, kao i neizbežni hit „Otkucaji“.

„Pozerište“ i „Sunce“ za sam kraj savršeno su zaokružile pozitivnu priču koja je trajala nešto više od dva sata. Zadovoljna publika pevušeći je izlašlazila iz Quartera, a nestrpljenje kojim je očekivan ovaj koncert prerasta lagano u nestrpljenje kojim očekujemo novi album, koji će, ako je suditi po dva singla koja su do sada izašla, i premašiti očekivanja publike.

Save