-

Marčelo i Filteri rasturili Vintage

Marčelo
Foto: Arhiva

Srpski reper Marčelo zajedno je s Filterima jučer u Zagrebu promovirao svoj novi album „Napet Šou„.

Kao predgrupa Marčelu i Filterima nastupili su zagrebački Fetbojsi koji su lagano zagrijali publiku dajući im dovoljno vremena da popiju par piva i pripreme se za zvijezde večeri.

Glavni koncert počeo je pjesmom Kavez“ puštenoj s matrice, a Marčelo i ekipa polagano su počeli dolaziti na pozornicu popraćeni gromoglasnim entuzijazmom publike. Došavši do mikrofona, Marčelo je najavio ovim koncertom pokazati ovom našem djeliću Europske unije kako se to živi u Srbistanu.

Najveći je broj pjesama, očekivano, odsvirano s novog albuma, a to su pjesme „20 000″, “Himna Maršala Mita“, „Laž“, „Tunel“, „Komplikovani“, „Baba“, „Pegla“, „Šankeru“ koje su raznovrsni spoj jazza i dubstepa dok vokali energične Nensi, Ministera Lingviste i Marčela opjevavaju/odrepavaju probleme njihove zemlje, a to su kupovanje diploma, infantilnost i licemjerje društva, edipovci, pedofili, cajkaroši, nezaposlenost, nepotizam (poprilično poznate teme i nama “Europljanima“). Cinična doza društvenih problema začinjena je i onim ljubavnima, i to hitovima „Komplikovani“, „Bube“ i „Jedan“. Iako je Marčelo rekao kako se nikada ne vraća na bis, vratio se samo da bi odrepao Jedan, rekavši da se te pjesme nikako ne može riješiti, iako ju je napisao s 19 godina.

Osim što se na novom albumu nalaze već spomenuti jazz i dubstep, utjecaji narodne glazbe se vide u pjesmi „Kita“, a sa starijih pjesama na repertoar su došle „Sindrom Pepeljuge“ (Gimme your dečicu), „Bekstvo“, „Kuća na Promaji“, „Bol i revolt“, „Takav da mirno spava„, „Možda baš ti“,  „Mamica“, „Ponos“, „Suze“ „Otkucaji“, „Pozerište“. Zadnja pjesma „Sunce“ je pozitivom zaokružila koncert koji je trajao skoro dva sata, a ekipa je odradila čak 25 pjesama.

I ovim su koncertom uspjeli nabrijati publiku svojom energijom, pokazavši još jednom da rap nisu samo sise i guzice već i umijeće pisanja tekstova te fuzija glazbenih stilova koju ovu rap poeziju čine umjetnošću kakva i je.

Save