-

Manntra predstavila balkanski rock Zagrebu

U zagrebačkom KSET-u,u subotu 2. veljače, sve populariji umaški bend Manntra započeo je svoju klupsku turneju i promociju albuma prvijenca „Horizont“.

Događaj je započeo u 21:30 kada je na pozornicu izašla predgrupa Hir. Mladi ludbreški momci sviraju glam obrade 80-ih, i to rade odlično. Svirka, jak vokal, autentičan trash izgled tog doba, i velika karizma osigurali su da predgrupa pošteno zagrije klub u isčekivanju glavnog nastupa večeri. Vidljivo je da imaju i popriličnu bazu fanova, pa se možemo nadati i nekim skorašnjim autorskim koncertima ovog benda.

Nakon kraće pauze i preslagivanja pozornice, oko 22:40, bez nekog pretjeranog najavljivanja i ravno iz mraka, Manntra je započela svoj nastup. Žestoka glazba koja vibrira kroz tijelo i podivljala svjetla reflektora privukli su okupljene pred binu. Solidno popunjen KSET krenuo je zajedno s Markom pjevati „Gorki san“, a zatim jedan za drugim i ostale hitove s albuma. Očekivano, kulminacija suradnje benda i publike desila se za vrijeme izvođenja „Kiše“, ali za njom nisu zaostajali ni „Monstrumi“, „Nebitna“ ili „Balkanska“. Očito je bilo da okupljenoj publici ne treba promocija albuma jer već znaju sve stihove.

Bend je uz kompletan album predstavio i neke do sad neobjavljene pjesme, od kojih je „Mornar“ potpuno drugačije ostvaranje u odnosu na aktualni album. Ozbiljniji i osobniji tekst i nešto mekša glazba dali su do sada možda i najbolju Manntrinu pjesmu.

Nakon sat vremena žestoke svirke, bend se povukao s pozornice, uz odličnu odjavnu suradnju bubnjara Andrea i za live svirke priključenog člana, gitarista Marka.  Na bis su se vratili samo kako bi još jednom odsvirali „Kišu“, te definitivno završili nastup.

Već na samom početku turneje, Manntra je pokazala da zna i može prirediti odličan live koncert. Možemo se samo nadati da će se uskoro vratiti u Zagreb, sa većim brojem pjesama, kako bi publika mogla duže uživati u njihovom nastupu.