-

NaslovnaReportaže"Magija" Massimo Savića u Nišu

„Magija“ Massimo Savića u Nišu

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

arhivaPoznati pevač Masimo Savić, sinoć je u punoj sali Doma Vojske u Nišu, koncertom predstavio svoj novi album „Sunce se ponovo rađa“ kao i njegove poznate interpretacije ex-yu klasika.

U 20 sati i 30 minuta sve je bilo spremno da koncert počne tačno na vrema, ali je iznenadni nestanak struje primorao prisutne da čekaju još pola sata da se na bini pojavi zvezda večeri. Kada se struja vratila i svetla ponovo upalila, niškoj publici predstavio se Masimo Savić pesmom „Bilo dje“. „Dobra vječer Niš“ rekao je Masimo i dodao „Idemo sad jednu od mog starog prijatelja Jure“. Time je najavljena pesma grupe Film „Mi Nismo Sami“. Za predstavljanje naslovne numere sa albuma „Sunce se ponovo rađa“ dovoljno je bilo reći da ju je napisao Arsen Dedić i publika je prihvatla glasnim aplauzima. U ovom uvodnom delu, za zagrevanje publike, odlično je poslužila i Azrina „Gracija“ a posle nje još jedna nova numera „Ljubav“ za koju je Masimo ishvalio njenog autora Šerića. „Ali kada su u pitanju tekstovi onda je pravi genije za to Arsen“ i još jedna Dedićeva numera sa novog albuma – „Traži me“. Publika je bila oduševljenja izvođenjem Dragojevićeve pesme „Stine“ uz koju su prisutni u sali i pevali. Posle jednog laganijeg bloka, Masimo i njegov bend podigli su tempo pesama ne bi li maksimalno oraspoložili publiku. Tako su usledile „Da mogu“, „Iluzionist“, „Odjednom ti“, „Samo za tvoje oči“ i „Indija“. Masimo koji ima glas i stav Dejvida Bouvija, seo je na stolicu ispred mikrofona i najavio pesmu „Loše vino“ rečima „oda jednom lošem alkoholu“. Ovde je Masimova genijalnost da interpretira tuđe delo došla do izražaja, a nastavila se sa puno emocija uz pesmu „Stranac u noći“.

Masimo je otišao sa bine,a njegov prateći bend je krenuo sa instrumentalom koji se pretopio u numeru „Sjaj u tami“. Ova pesma je odlično poslužila za predstavljanje muzičara koji su pratila Masima. Tako su nišlije upoznale Alena Spadu (električna gitara), Aleksandra Ismajlovskog (klavijature), Luku Veselinovića (bas gitara) i Željka Rogaca (akustična gitara) kada je predstavljanje prekinuo još jedan nestanak struje. To nije sprečilo bubnjara Marka Lazarića i perkusionistu Borisa Popova da sviraju, a Masimo je osvetljen jedino blicevima i mobilnim telefonima igrao u ritmu koji su zadavali bubnjari. Pauza je ovog puta trajala samo 10ak minuta i koncert je ponovo mogao normalno da bude nastavljen. Završili su numeru „Sjaj u tami“ i počeli „Zar više nema nas“. Publika je ustala i igrala uz bluz rok pesmu „Moja Ljubica“ i „Zagrli me“.

Usledio je kratak bis, a kada su muzičari i Masimo ponovo bili spremni za nastavak, odsvirali su „Bacila je sve niz rijeku“ i „Zamisli život u ritmu muzike za ples“.

Još jednom je Masimo napravio pauzu a posle se našao sam na sceni sa Željkom. „Ova pesma je biografska, o odnosu između mene i moje ćerke“, time je pevač predstavio baladu „Tri slike“ koja je bila savršen kraj ove magične večeri.

Spisak pesama:

01. Bilo gdje
02. Mi nismo sami
03. Sunce se ponovo rađa
04. Gracija
05. Razlog
06. Ljubav
07. Traži me
08. Stine
09. Da mogu
10. Iluzionist
11. Odjednom ti
12. Samo za tvoje oči
13. Indija
14. Loše vino
15. Stranac u Noći
16. Sjaj u tami
17. Zar više nema nas
18. Moja Ljubica
19. Zagrli me
20. Bacila je sve niz rijeku
21. Zamisli život u ritmu muzike za ples
22. Tri slike