-

Magični nastup Fear of Mena u Zagrebu

Fear of Men
Foto: arhiva

U sklopu europske turneje kojom promoviraju svoj debitantski album „Loom“,britanski dream pop bend iz Brightona, Fear Of Man, posjetio je i našu regiju.

U zagrebačkoj Močvari okupilo se svega stotinjak zainteresiranih slušatelja i malobrojnih fanova. Koncert je, stoga, bio poprilično komornog karaktera, što je uvelike pridonijelo zavidno dobroj atmosferi koja se osjetila već od samog početka. Njihova emocionalno jaka glazba, ipak, najbolje dopire do pojedinca u intimnom ozračju.

Nastup su započeli pjesmom s novog albuma, „Waterfall“,  a publika je već u početnim trenucima bila zaražena odlučnim, melodioznim i sjetnim vokalom frontmenice Jessice Weiss. Oduševljenje i glasni aplauz pozdravili su sanjive Britance koji su nastavili pjesmom „Green Sea“. Tako odsutno, sanjivo, a u isto vrijeme energično i plesno, Fear Of Men uspjeli su svojim obožavateljima zorno dočarati gotovo ugodnom melankolijom obavijene osjećaje izražene u njihovim romantičarski raspoloženim i inteligentnim tekstovima.

Uslijedio je jedan od popularnijih singlova, „Mosaic“, koji nam pomoću lepršavih zvukova udaraljki, sladunjavih durskih akorda glavne gitare, blagog i nenametljivog basa i poniznog, zamišljenog vokala priča priču o neupitnoj predanosti i destruktivnoj ljubavi. Potom su zaredali novije „Doldrums“, „Luna“ i „Seer“, a osjećaj prisutnosti magičnog romatičnog zanosa u nepopunjenoj dvorani Močvare bio je opipljiv. Publika se polagano zaneseno gibala u razvučenom ritmu i dopuštala je bendu da ih povede kroz svoje svjetove. Nakon svake odsvirane stvari uslijedio bi glasan pljesak i povici odobravanja.

Odsvirali su još  „Pinkfrost“, „Ritual„, „Descent“, a potom se Jessica srdačno zahvalila prisutnima, otkrila da joj je ovo jedan od omiljenijih nastupa na turneji te najavila epilog: pretposljednju pjesmu s novog albuma, „Inside“. Očito da se publika nije zasitila njihovog dječje zaigranog, tugaljivog zvuka, glasno aplaudiranje vratilo je Jessicu Weiss na pozornicu, no ovog puta u solo izvedbi. Uz pratnju svoje gitare izvela je posljednju pjesmu s albuma „Loom“, „Atla„. No ipak, i ostatak benda ubrzo se pojavio te su nas nagradili još jednom pjesmom – „Your Side“.

Nakon nastupa simpatični Britanci bili su dostupni svim posjetiteljima za bilo kakva pitanja,  pohvale, kritike ili pak pokoje piće u predvorju Močvare pokraj svojeg promotivnog pulta. Nakon Zagreba, otputovali su u Rijeku, u klub Život, na posljednji nastup u našoj regiji. Nadamo se da će i ondje biti jednako izvrsni kao i sinoć u Zagrebu!

Save