-

NaslovnaIzdvajamoMagic Bush u Nišu: Gile, Magic Bush i retko izvođene pesme

Magic Bush u Nišu: Gile, Magic Bush i retko izvođene pesme

Gile & Magic Bush Feedback Niš
foto: Marija Veljković

U niškom klubu Feedback muzičar Srđan Gojković-Gile i bend Magic Bush održali su koncert  “Retko svirane pesme”.

Klub za ovu priliku nije bio prepun, ali se čini da su u publici bili istinski fanovi, jer se tekst svake pesme znao od početka do kraja. Prva pesma koja je i pokrenula ljude na igru je bila „Metadonska terapija“.

Gile & Magic Bush Feedback Niš

Nastavilo se retko izvođenim pesmama koje je Gile i najavio za repertoar u intervjuu za Balkanrock. „Spavaj anđele moj“, „Pruža“, „O čemu ona sanja“ su pesme nastale sa supergrupom Vlada, Gile, Piko i Švaba. Zatim pesme Električnog orgazma, ali u aranžmanu prilagođenom ovom bendu „Sve ste vi naše devojke“, „Kakav je to svet“, „Kažu mi da te vratim mami“. Našlo se mesta i za Giletov solo album: „Pobuna“, „Više nisam tvoj“, „Svet je samo barka koja plovi“. Sa posebnim oduševljenjem su dočekane pesme pravljene za filmove ‘Kako je propao rokenrol’ i ‘Crni bombarder’: „Hajde hajde devojko“, Mjau mjau“, “Hodam sad kao zombi” i “Svečane bele košulje“. Masu je dodatno podigla obrada Korni grupe „Magična ruka“. Nisu izostali i zajednički radovi sa Vladom Divljanom, tako da smo čuli i „Odnesi me“, kao i pesmu iz detinjstva večine nas „Spavajmo sanjajmo“.

Gile & Magic Bush Feedback Niš

Skoro dvočasovno uživanje se završilo pesmama „Lutka koja kaže ne“ „Ne postojim“. Čini se da je i Giletu i publici u Nišu prijalo ovo osveženje već poznatim pesmama koje nismo nikada, ili retko imali priliku da čujemo. Jer, kako je i sam Gile rekao: „Pesme su nastajale u rasponu od gotovo 30 godina, ali oni imaju neku zajedničku nit koja ih spaja, pa se čini kao da je to jedan album, od jednog benda.“

Gile & Magic Bush Feedback Niš