-

NaslovnaReportažeMaestralan debi benda Tingo u KC Gradu

Maestralan debi benda Tingo u KC Gradu

Tingo KC Grad Beograd ZOE Lazar Arsović Tadija Telesković
foto: Damjan Jovanović

Poslednjeg dana meseca septembra, bend po imenu Tingo je debitantskom svirkom u KC Gradu promovisao svoj prvi EP naziva „ZOE„.

Iako je prvobitno bilo planirano da se nastup održi u bašti, loši vremenski uslovi su to onemogućili. Ipak to nije omelo ni bend, a ni publiku da daju sve od sebe kako bi učinili ovo veče izuzetnim. Već svima poznat prostor KC grada, poprilično popunjen nestrpljivim prijateljima i porodicama članova benda, dobio je jednu toplu i intimnu notu.

Na bini se pored Lazara Arsovića i Tadije Teleskovića, koji čine integralni deo sastava, našao i kompletan bend. Na scenu su izašli u 21:00 i uz minimalno predstavljanje počeli svirku. Otvorili su koncert sa najsporijom numerom „Samotna pustinja„, a od prvih tonova bilo je jasno da su u pitanju vrsni muzičari koji su itekako na visini zadatka.

U prvoj polovini nastupa odsvirali su ceo EP, što je publika fantastično primila i moglo se primetiti da su svi poprilično detaljno preslušavali skoro objavljene pesme. Numere „Koliba“ i „Drvo“ pevali su svi zajedno sa bendom i digli atmosferu na zavidan nivo.

Dalje su nastavili sa predstavljanjem pesama koje će se naći na nekim sledećim izdanjima, svaka od njih je imala onaj „UF“ momenat kada ceo bend podivlja i kroz fuziju žanrova i stilova iznese sve na veoma efektan način. Najbolje reakcije izmamila je „Jebiga“ koju je publika vrlo brzo ukačila i već na drugom refrenu pevala sa Tadijom, pa je čak na kraju koncerta tražila ponovo za bis. Za kraj nastupa ostavili su obrade koje su bile jako lepo odabrane kako bi atmosferu večeri održale na vrhuncu. Završili su set sa legendarnom pesmom „You Can Call Me Al“ i lansirali publiku u đuskanje.

Svima je potpuno bilo jasno da su Lazar i Tadija dva muzičara koja imaju neku posebnu vezu. Potpuno je osveženje slušati muziku koja se isključivo zasniva na dobrim harmonijama i lepim tekstovima, a uz ovakav bend to je pravo zadovoljstvo slušati uživo.